Azienda Agricola Marion

Marions vingård ligger i  kommunen Marcellise i de östra delarna av Valpolicella och drivs av Stefano Campedelli, hustrun Nicoletta, samt brodern Marco. Familjen köpte egendomen 1988, men det var först efter ett par år av renovering som de första vinstockarna planterades. De första åren gick druvproduktionen till Cantina Sociale di Colognola ai Colli och det var först 1994 då Stefano förstod potentialen i vinfältet som han började exprementera kring en egen produktion.

Marions vinfält ligger nere i dalen och vinplantorna följer det franska Guyot-systemet. Deras mest uppmärksammade viner är Amarone, Valpolicella Superiore, samt Teroldego.

Marions viner kommer från vita fattiga kalkrika jordar med mestadels grus och sand i Marcellise. Jordar med kalksten är rika på näringsämnen vilket bidrar till att druvorna växer bättre samt producerar sötare druvor. Detta i kombination med en fattig jordmån med grus och sand ger i sin tur en ljusare färg och en doft- och smakpalett i det ljusare spektrumet. Sällsynt för Valpolicella och sällsynt bra. Vinerna är genomgående eleganta, extremt välgjorda och alltid med en ren fräsch frukt som återspeglar detta östra unika hörn av Valpolicella.

Info
Total produktion: 50.000 flaskor per år
Storlek: 8 hektar.

Area:
Valpolicella DOC i kommunen Marcellise i de östra delarna av Valpolicella.

Länkar
http://www.marionvini.it
Winelibrary tasting Marion wines..

Address
Azienda Agricola Marion
Via Borgo 2, Marcellise
37036 – San Martino B.R. (Vr)
Telefon.  +39 045 87 400 21
Email: info@marionvini.it