Test: 18 Amarone från 2009. Hur blev årgången?

Att väderförhållandena har stor betydelse för hur ett vin blir samt hur det kommer att utvecklas är de flesta vinkännare överens om. Särskilt viktigt är det för viner som behöver lagras för att nå sin fulla potential. Det allmänna rådet för amarone är att det börjar bli drickmoget tidigast fem år efter skörd. Det är […]

Amarone Raimondis etikettserie vann guld i FAB Awards

Amarone Raimondis etikettserie vann guld i London i FAB Awards för förpackningsdesignen till Raimondi Amarone i kategorin ”Packaging Design”. Flera av de största och mest etablerade designbyråerna i världen var representerade i tävlingen så väldigt roligt att Sverige, Club Amarone och designer Henrik Hallberg tog guld! Grattis! International food and beverage creative excellence awards, också […]

Guldmedlemskap 2018

Guldmedlemskap 2018 och med det ännu en årgång av Amarone Raimondi – klubbens egen Amarone som lagrats på svenskt ekfat – som fördelas exklusivt till guldmedlemmarna. Nytt får 2018 är B&B paket hos Roberto Mazzi. De tidigare förmånerna (rabatter i Valpolicella på boende och inköp av vin) ingår givetvis. Priset för att bli guldmedlem är […]

En vertikal av Amarone “Campo del Titari” Riserva 2007, 2009, 2010, 2011, 2012 och 2013

Brunelli är en producent, vars viner jag verkligen kommit att uppskatta. Rakt igenom hela deras portfölj finns det viner som i sin klass tillhör det bästa som går att hitta i Valpolicella. Brunellis vineri, vinshop, Agriturismo mm ligger i San Pietro in Cariano några mil nordväst om Verona. Brunelli gör tre amarone, varav två är riservor […]

Reportage från Mazzi-provning i Stockholm februari 2018

I mitten av februari gästades Stockholm och Club Amarone av Antonio Mazzi. Tillsammans med Club Amarones Fredrik Montelius fick vi en guidning om Valpolicellas olika delar, historia, vanligaste druvor, olika viner, produktionsprocess mm. Vi provade också 8 av Mazzis viner, mer om detta nedan. Allt detta ägde rum i den klassiska och eleganta Villa Ludvigsberg […]

Inbjudan! Club Amarone-resa till Champagne i september resp oktober 2018

  Välkommen att följa med och upptäcka det franska vindistriktet Champagne, strax norr om Paris. Vi bor i den fridfulla lilla lantbyn Ay på Castel Jeanson, 4km från Epernay, med gångavstånd till både vinfält och många producenter. Vi anländer onsdagkväll till Ay då det serveras middag och vi provar Champagne från huset Goutorbe. Under torsdag […]

Inbjudan: Amaroneresa till Valpolicella i maj resp september 2018

  Årets reseprogram blir en kombination av klassiska best-of och spännande nyheter. För första gången kommer vi att genomföra en vertikalprovning tillsammans med Marion. Provningen äger rum på restaurangen Enoteca della Valpolicella. Andra nyheter i programmet är besök hos producenten Roberto Mazzi och David Sterza. Bland de klassiska ”best-of” ingår besök hos Massimago, Brunelli, Monte […]

Valpolicella skörderapport 2016

2016 var ett tacksamt år för Valpolicellas vinmakare – händelsefattigt och ganska lätthanterligt. Jämfört med de tuffa åren 2013 och 2014 var skörden varken olycksdrabbad eller tålamodsprövande och ställde inga orimliga krav på yrkesskickligheten. Druvorna hade precis den karaktär och struktur som behövs för framställningen av typiska och kvalitativa Amarone-viner. Fortsättning… Skörderapporter för Valpolicella 2008 […]

Great Blind Tasting Challenge 2016

BLIND TASTING CHALLENGE – 2017/02/10 Vi vill tacka för en jättehärlig kväll tillsammans med 60 medlemmar som kom för att vara med på kvällens vinprovning på söder i Stockholm. Kvällens viner var: Elvio Cogno – Barolo ” Bricco Pernice” 2011 Uccelliera – Brunello “Riserva” 2006 Vega Sicilia – Valbuena 2010 Celler Encastell – Roquers de […]

Vad gör man med ett vin som är korkskadat?

Ett korkskadat vin har defekt doft och smak. Framförallt är det den fräscha frukten som försvunnit och ersatts av en unken doft som ibland beskrivs som “fuktig källare” eller blöta tidningar.   Låt oss börja med att konstatera vad som INTE är ett korkskadat vin. 1) Trasig kork. Ett korkskadat vin ska inte blandas ihop […]