Azienda Agricola Brunelli

”Ett vins karaktär uttrycker känslorna hos dess skapare”, säger Luigi och Luciana Brunelli, paret som leder vinfirman Brunelli i San Pietro in Cariano, i hjärtat av Valpolicella Classico. Paret Brunelli beskriver sin inställning till vinmakande i så poetiska ordalag att man nästan tycker att de borde ägna sig åt diktaryrket, men det faktum att firman nu toppar listan över stjärnskotten i Amarone-land visar att deras poetiska kall kommit till god nytta.

Stjärnskott och stjärnskott förresten – familjen Brunelli har gjort vin i trakten av San Pietro in Cariano sedan 1936. Senare förvärvades en vinanläggning och yrkeskunskapen om hur man gör viner utöver det vanliga har gått i arv från en generation till nästa. I dag är det Luigi och hans fru Luciana som, med hjälp av sonen Alberto, står för vinmakandet.

Brunellis viner har som sig bör noterat stora framgångar. Vintidningen Wine Spectator satte 94 poäng på deras Amarone della Valpolicella 2010. Vid Concours Mondial i Bryssel korades samma vin till världens bästa rödvin. I en tävling anordnad av en annan ledande vintidning, Decanter World Wine Awards, tilldelades Brunellis Amarone silvermedalj. På hemmaplan har firmans viner ett flertal gånger mottagit utmärkelsen Tre Bicchieri av vinguiden Gambero Rosso/Italien Wines liksom den italienska sommelierföreningens diplom 5 Grappoli.

Brunellis viner har uppmärksammats för sin förmåga att smälta samman kraft, elegans och terroir. Deras amarone görs på corvina, rondinella och corvinone, hämtade från stockar med en genomsnittlig ålder av 35 år. Brunellis viner har som sig bör noterat stora framgångar.

Info
Total produktion: 100.000 flaskor per år
Storlek: 12 hektar

Area:
Klassiska Valpolicella dalen i kommunen San Pietro in Cariano.

Länkar
http://http://www.brunelliwine.com/

Adress:
Via Cariano 10
37029 San Pietro in Cariano (VR)
Italia
Tel. +39 045 7701118