Guldmedlemskap 2022 och Amarone “Mani di Pandami” – en årgång vi hoppas ska ge uppskattning för vinböndernas hårda arbete och inspirera till eftertanke för det vi tidigare tagit för självklart.

Guldmedlemskap 2022 och med det den elfte årgången av klubbens egen Amarone som lagrats på svenskt ekfat. Årets upplaga heter Amarone “Mani di Pandami” 2018 – det är en årgång som är uppmärksammar en period där vi lärde oss att hålla avstånd från våra nära och kära. Etiketten gestaltar vinmakaren Marco Borghetti och hans fru Giovanna görande en “pandemi-hälsning”. Marco och Giovanna är nära men ändå åtskilda genom det tydliga avståndet på baksidan där etiketten möts.

Växtåret 2018 gav goda förutsättningar för skörd av hälsosamma druvor av hög kvalitet. Det är en mycket bra årgång och kan njutas upp till 8 år efter skörd. Amarone “Mani di Pandami” är förvisso fortfarande ung men här fås en komplex, rik och generös Amarone med fräsch frukt och bärighet.  

Produktionen på 300 flaskor fördelas exklusivt till guldmedlemmarna. Likt tidigare år ger guldmedlemskapet även rabatter i Valpolicella på boende och inköp av vin (mer info nedan). Som guldmedlem får du våra viktigaste produktnyheter och inbjudningar före övriga medlemmar. Priset för att bli guldmedlem är likt tidigare år 1500 kr/12 månader.

Amarone “Mani di Pandami” 2018 levereras via Systembolaget under december 2022. Vid uthämtning via Systembolaget är priset 202 kr / flaska. Tidigare år har det funnits möjlighet att få fler flaskor än de två som är garanterade i guldmedlemskapet. Det finns stor chans att det blir så även i år och dessa hämtas då ut via Systembolaget.

Anmälan
Du anmäler dig som guldmedlem genom att betala in medlemsavgiften 1.500 kr / år till bankgiro 5350-3447. Ange Guldmedlemskap och ditt namn på inbetalningskortet. Skicka även ett email till info@clubamarone.se för att informera oss om din post-adress och email-adress. Vi skickar därefter ditt medlemskort inom och en orginal etikett. Det tar normalt ca 2 – 3 veckor. De nya etiketterna trycks under början av juni så vi skickar kort och etikett så snart de är tryckta och klara. 

Guldmedlemskapet ger guldmedlemsförmåner under 12 månader från det datum man blivit guldmedlem.

Fram till årgång 2016 har klubbens Amarone gått under benämningen “Amarone Raimondi” och producerats av Villa Monteleone. Men då Lucia Raimondi, ägarinna av Villa Monteleone, pensionerat sig och Villa Monteleone så låter vi projektet få en nytt namn och ny grafisk inriktning. Marco Borghetti, tidigare vinmakare hos Villa Monteleone, har producerat de senaste sju årgångarna av klubbens Amarone som lagras på svenskt ekfat. Marco har även producerat samtliga årgångar av vinet Atelier samt Atelier Edition. Villa Monteleones vinproduktion har nu flyttats över till Marco Borghettis egna producentnamn: Mani di Bacco. Mani di Bacco använder dels Villa Monteleones vinfält men har även utökat något med ytterligare vinfält.  

Amarone “Mani di Domani” 2018 är producerad av Mani di Baccos Amarone della Valpolicella som lagrats på ett 225 liters svenskt ekfat nere i Valpolicella. Ekfatet är tillverkat i Sverige av tunnbindaren Thorslundskagge (http://www.kagge.com/).

Även för årgång 2018 återanvänder vi ekfatet. Det är ett “third passage” vilket innebär att vi har producerat en tidigare årgång på detta fat. Third passage ger oss en lite mjukare och subtilare påvekan från eken. Vinet har mognat under 18 månader på det svenska ekfatet innan buteljering. Vinet vilar cirka ca 18 månader på den svenska eken innan buteljering sker. Därefter väntar 12 månader lagring på butelj innan flaskorna är redo att transporteras upp till Sverige och därefter distribueras till respektive guldmedlem. Drick 2023 – 2028. 

Priset per flaska hos Systembolaget är 202 kr vilket betalas i butiken då flaskan hämtas upp. Den totala produktionen av Amarone Raimondi är knappt 300 flaskor och dessa är tillgängliga enbart Club Amarones guldmedlemmar. Rent praktiskt innebär detta att man betalar 1500 kr inkl moms nu för guldmedlemskapet och sedan 202 kr per flaska när man hämtar dessa på Systembolaget. 

 

 

Förmåner vid resa i Valpolicella. Varje guldmedlem får ett “Guldmedlemskort” som vid uppvisning på plats ger förmåner och rabatter vid egen resa i Valpolicella:

 • Club Amarone-paket för boende hos Mazzi. Tre nätter för två personer i dubbelrum: 290 EUR för guldmedlemmar (normalt 330 EUR) som inkluderar: välkomstvin Valpolicella vid ankomst och rundvandring på gården med efterföljande vinprovning valfri dag. Se bilder om vingården här robertomazzi.com/en/hospitality/. OBS! För bokning mejla visitinvalpolicella@robertomazzi.it.
 • Club Amarone-paket för boende hos Massimago. Tre nätter för två personer i dubbelrum: 450 EUR för guldmedlemmar (normalt 525 EUR) som inkluderar: frukost, välkomstpaket med husets Rosé och ost/skinkbricka vid ankomst, picnic-tour med vinprovning av Valpolicella, Valpolicella Superiore och Amarone samt rundvandring på gården. www.massimago.com
  • OBS! För bokning av Club Amarone-paketet winerelais@massimago.com. Rabatten gäller ej om boende bokas via annan websida som booking.com eller liknande.

 • Club Amarone-paket för boende hos Costa degli Ulivi. Tre nätter i ett dubbelrum (inkl frukost), Välkomstvin (husets riktigt goda Valpolicella Classico), Guidad tur på vingården med vinprovning, En lunch med husets specialiteter (4 st bruschetta della Casa, pasta-rätt, desert och en flaska Valpolicella Classico).
  • Guldmedlemspris: 350 euro för två personer (175 EUR/person) under högsäsong och 320 EUR under lågsäsong. Guldmedlemskorten är giltigt för ett par (2 personer) per tillfälle. Normalt pris för Club Amarone medlemmar är 390 euro för två personer (195 EUR/person) under högsäsong och 360 EUR under lågsäsong.

   Viktigt! Club Amarone-paket måste bokas i förväg genom att skicka maila till: reception@costadegliulivi.com Ange även om ni är guldmedlemmar vid bokningen.


Rabatter vid besök på vingården och köp av respektive producents viner:

 1. Begali 20% rabatt på samtliga viner (kontantbetalning)
 2. Massimago 15% rabatt på samtliga viner
 3. Viviani 20% rabatt på samtliga viner
 4. Roccolo Grassi (möjlighet att köpa vin)
 5. Monte Santoccio 20% rabatt på samtliga viner
 6. Trabucchi 20% rabatt på samtliga viner

  Roccolo Grassi har reserverat 600 flaskor som enbart säljs till Club Amarones guldmedlemmar som besöker deras vingård. OBS att antalet flaskor är begränsat så det är möjligt att dessa tar slut under året.