Hälsningar och tips från medlemmar

Hej!
Bästa vingården som jag har besökt.

halsning

Mvh Liselott Friberg – Sept 2016


Hej,

Under en förlängd week-end förra veckan var vi ett gäng pågar från Skåne som bodde på Serègo-Alighieri, där vi naturligtvis provade deras Amarone.
Vidare besökte vi Viviani från vilken vi köpte med oss en magnum Casa dei Bepi för den kvällens utsvävningar i trädgården på Serègo-Alighieri. Dagen efter besökte vi Quintarelli där vi fick en mycket initierad och grundlig provsmakning under ledning av dottern i huset.
Då hon fick veta att vi på kvällen skulle besöka Groto de Corgnan sände hon med en hälsning till krögaren. Då vi framförde den, visade det sig att de var gamla skolkamrater och vår nyvordna bekantskap med familjen Quintarelli renderade oss ett par särskilt utvalda viner till kvällens middag.

Höjdpunkten på hela resan började på fredagens (9 sept) lunch då vi utan bordsreservation ställt oss i kö för lunch på Osteria Francescana (numera nr: 1 av världens 100 bästa restauranger). Världsmästaren själv Massimo Bottura uppenbarade i mängden av köande gäster och hälsade på alla inklusive pågarna från Skåne. Då vi på hans förfrågan avslöjade vår prekära situation; att vi inte hade någon reservation och att våra försök att reservera hade varit futila, drog ha in oss på sitt kontor, där det satt 4 telefonsvarare och meddelade alla, som lyckades komma fram, att tyvärr fanns inga platser kvar. Bottura presenterade oss för telefonsvararna och meddelade kort att de här 4 herrarna behöver ett bord, se till att de får det! Efter någon underhandling med telefonsvararen, då våra önskemål noggrant noterades, meddelade denne att om ni går för att få er lite lunch på Restaurang PANINI härintill, så skall jag kontakta er igen om 2 timmar. Vi gick till Panini ca 50 bort och beställde våra bruschette och lite dricka. Panini visade sig vara Botturas 3.e krog. Efter knappt två timmar blev vi inkallade på kontoret och vi blev då meddelade att vi var välkomna att intaga middag på Francescana58 (Botturas 2:a krog) på fredagskvällen om vi accepterade att sitta i baren. Det gjorde vi naturligtvis och så fortsatte telefonsvararen att vi dessutom var välkomna på middag på Osteria Francescana på Lördagskvällen!

Tala om tur och tala om resa! På två dagar lyckades vi besöka Botturas 3 restauranger utan reservation och dessutom i precis rätt ordning.

En Amaroneälskare kan inte få det bättre.

Hälsningar
Jan Lindsjö – Sept 2016


Hej!

Vill bara tacka för snabbt svar och ge lite respons på vår resa till Valpolicella. Mitt första besök i Valpolicella och det var fantastiskt förutom regnet som kom (om man nu vill kalla det regn, snarare det värsta skyfallet jag varit med om..) En av höjdpunkterna var Enoteca där det blev många timmar och många fantastika rätter med superviner.

Det var absolut inte sista resan och tack för alla bra inlägg

Med Vänliga Hälsningar

Tomas Knutsson – Sept 2016


God morgon

Har varit fyra par nere i Verona och haft en underbar lång helg. Massimago Hotell och vin provning med ägaren Camilla, ute på hennes vin gård. Det har varit helt magiskt, vilken underbar kvinna. Nu lobbar vi alla för club Amarone och Massimago.

Tackar för alla din fina vintips.

Mats Svensson – Sept 2016


I dag har vi, tack vare Fredrik Montelius, hittat denna vingård , träffat de engagerade ägarna, smakat och köpt deras fantastiska vin.

marion

Michael Carlström – Sept 2016