Azienda Agricola Roccolo Grassi

Roccolo Grassi har kommit att utses till den nya unga stjärnan i Valpolicella, och ses som den främsta i den unga generationens vinmakare som nu växer upp Valpolicella. Roccolo Grassis viner är oerhört eftertrakta och näst intill omöjliga att få tag på även i italien.

Roccolo Grassi vingård ligger i Mezzano di Sotto i de östra delarna av Valpolicella och drivs av familjen Sartori. Roccolo Grassi startades redan 1974 av Bruno Sartori men det var först 1996 när sonen Marco involveras som det riktiga genombrottet kommer. Marco, utbildad till enolog i Milano, hjälper fadern att introducera modernare teknik och öka fokus kring kvalitet. Över de kommande åren blir Marco mer och mer involverad och tongivande för husets viner och idag hyllas de som några av de absolut bästa i Valpolicella.

Sartori äger totalt 12 hektar vinfält fördelat i två zoner. I anslutning till vingården ligger det fyra hektar stora vinfälten “La Broia”, och en bit upp i bergen finns ytterligere åtta hektar vinfält. Tack vare att Roccolo Grassis vinfält La Broia ligger precis på gränsen mellan Valpolicella och Soave så kan man även producera fantastiska vita Soave DOC viner. Vinfältet “La Broia” är fyra hektar och har exponering mot sydöst, ligger 100 meter över havet och här odlas den vita druvan Garganega till husets Soave DOC viner. Husets Amarone, Recioto della Valpolicella och Valpolicella Superiore odlas på ett åtta hektar stort vinfäl även det med exponering mot sydöst, och 200 meter över havet.

Vinstockarna som används för Amarone är mellan 30 och 35 år gamla. Druvorna skördas normalt i slutet av september/början av oktober och torkas därefter till januari när druvorna krossas.

Info
Total produktion: 50.000 flaskor per år
Storlek: 13 hektar.

Area:
Valpolicella DOC i kommunen Mezzano di Sotto i de östra delarna av Valpolicella.

Länkar
www.roccolograssi.it

Address

Azienda Agricola Roccolo Grassi
Via San Giovanni di Dio 19
37030 – Mezzane di Sotto (Vr)
Telefon. +39 045 8880089
Email: roccolograssi@libero.it

Se karta / satelitbild