Amarone – lagrad på svenskt ekfat

Från årgång 2017 och framåt produceras våra guldamarone som lagras på svenskt ekfat av Villa Monteleones tidigare vinmakare Marco Borghetti och hans egna vinproduktion “Mani di Bacco”.

Mani di Baccos Amarone della Valpolicella som lagrats på ett 225 liters svenskt ekfat nere i Valpolicella. Ekfatet är tillverkat i Sverige av tunnbindaren Thorslundskagge (http://www.kagge.com/).

Årgång 2008 – 2016: Amarone Raimondi – Villa Monteleones Amarone lagrad på svenskt ekfat. Amarone Raimondi är ett vinsamarbete mellan svenska Club Amarone och vinproducenten Villa Monteleone i Valpolicella. Vinet är det första Amaronevin som lagrats på svenskt ekfat. Varje årgång av Amarone “Raimondi” tolkas på ett personligt sätt, där konsumenten förutom vinet erhåller en årgångsunik etikett.

Följande årgångar har producerats av Amarone Raimondi:
Amarone “Raremondi” 2016
Amarone “Raimondi” 2015
Amarone “Rainmondi” 2014
Amarone “Raimondi” 2013
Amarone “Raimondi” 2012
Amarone “Raimondi” 2011
Amarone “Raimondi” 2010
Amarone “Raimondi” 2009
Amarone “Raimondi” 2008