Inbjudan! Club Amarone-resa till Champagne i oktober 2023

Välkommen att följa med och upptäcka det franska vindistriktet Champagne, strax norr om Paris. Vi bor i den fridfulla lilla lantbyn Ay på Castel Jeanson, 4km från Epernay, med gångavstånd till både vinfält och många producenter. Vi anländer onsdagkväll till Ay då det serveras middag och vi provar Champagne från huset Goutorbe.

Under torsdag besöker och utforskar vi södra Champagne – Cote des Blancs – känt för sina odlingar och viner på druvan Chardonnay. Under fredag förmiddag besöker vi producenten Alfred Gratien i Epernay. Därefter ges det ett par timmars egen tid i Epernay med möjlighet att promenera längs den kända “Avenue de Champagne” och besöka några av de historiska vinhusen som ligger längs paradgatan. Lunch intages på egen hand.

Under eftermiddagen utforskar vi norra Champagne – Montagne de Reims – känt för sina odlingar och viner på druvan Pinot Noir. Det ges ett par timmars egen tid på hotellet innan vi tar bussen till kvällens restaurang.

Under lördagen förmiddag besöker vi producenten Geoffroy i Ay norra Champagne, innan vi avnjuter lunch på restaurangen “Les Avizes”. Det ges ett frivilligt besök hos producenten vi bor hos under eftermiddagen. Kvällen avslutas med Grand Finale och middag i Ay. Fri morgon under söndagen innan vi tar bussen till flygplatsen kl 10.30.

Datum
11 – 15 oktober 2023

Priset pp ( exkl. flyg ) är 18.900 kr (inkluderar allt utom en lunch i Epernay, samt flyg)

Antal platser
Det finns 24 platser på denna resa.


Betalningsvillkor, resevillkor och övrig information
Resan arrangeras av Travel By Wine AB i samarbete med Club Amarone.
Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 3.000 kr per person. Resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan resan börjar.

Enkelrum kostar 2.000 kr i tillägg. Kontakta martina@travelbywine.se i detta ärende.

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone /  Travel By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. https://travelbywine.se/resevillkor/

Travel By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

Anmälan

Klicka här för anmälan till resa

Resans guider:
Fredrik Montelius och Martina Ciccarello

Hur resan lämpar sig för en resenär med nedsatt rörlighet?
Resan lämpar sig inte för personer som är rullstolsbundna.

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt rekommenderat flyg / tider. De resenären som väljer andra flyg-tider ansvarar själva för transport till boende. Bussen avgår från Charles de Gaulle klockan 18 på onsdagen. Bussen anländer till Charles de Gaulle klockan 12:30 på söndagen.

Rekommenderat flyg

Se anmälningssidan för information om rekommenderat flyg.  

Adress till boende

Castel Jeanson
24 Rue Jeanson, 51160 Ay, France
www.casteljeanson.fr

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Frågor skickas till martina@travelbywine.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *