Reseprogram Barolo 2017

Välkommen att uppleva vindistriktet Barolo i Piemonte, norra Italien. Barolo är sedan 1980 klassificerat som DOCG och åtnjuter den kanske högsta prestigen bland kännare av Italiens viner. Området ligger naturskönt i de dimhöljda Langhe-bergen och omfattar kommunerna Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba och delar av Cherasco, Diano d’Alba, Grinzane Cavour, La Morra, Monforte d’Alba, Novello, Roddi och Verduno.
 
barolo

 

Barolos viner, med sina myckna tanniner och fruktsyror, är berömda för sin lagringsduglighet, och 30 år gamla årgångar är ingen ovanlighet. På senare tid har en ny inriktning uppstått i Barolo, där större fokus läggs på fruktrikedom och färgdjup. Under resan kommer vi att prova olika stilar av Barolo, men även regionens övriga viner, från några av områdets absoluta topproducenter: Elvio Cogno, Domenico Clerico, Azelia, Cavallotto, och Andrea Oberto.

 

Innehåll

Datum och pris
Preliminärt program
Adress till boende
Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information
Transport från flygplats till boende
Rekommenderat flyg 4-8 oktober

 

Datum och pris

Datum:
Onsdag – söndag, 4 – 8 oktober
 
Pris 12.500 kr / person (inluderar allt utom flyg)

Anmälan, flyg, resevillkor och betalning

 

Preliminärt program för resa med Club Amarone till Barolo 2017

 

Onsdag

Upphämtning med buss från Malpensa flygplats för vidare färd till vårt boende “Le Torri” beläget i Barolo-kommunen Castiglione Falletto. Efter incheckning följer middag då vi provar och jämför vin från Barolo och granndistriktet Barbaresco.

 

Torsdag

Frukost och därefter färd till producenten Cavalotto vars viner ofta får kring 95 – 96 poäng av Parker. Hos Cavallotto besöker vi vinfälten, vingården och givetvis provar vi igenom husets fantastiska viner.
 

CastiglioneFalletto
 
Cavallottos vinfält och baksidan av vingården ses (det stora huset upp till vänster) i byn Castiglione Falletto.

 
 
Efter Cavallotto åker vi vidare till La Morra och intar vår lunch på L’Osteria del Vignaiolo för att därefter besöka producenten Andrea Oberto. Efter en kortare rundvandring provar vi igenom Andrea Oberto imponerande samling av viner han producerar. Vi återvänder framåt 17-tiden och det ges ett par timmars egen tid innan det är dags att träffas i foajen 20.30 för att bege oss till restaurangen Matteo Morra för kvällens middag tillsammans med Massolinos viner.

 

Fredag

09.00 är det avfärd till kommunen Monforte d’Alba där topproducenten Domenico Clerico (vinerna ligger konstant kring 97-100 poäng av Parker/Wine Spectator) ligger. Vi får möjlighet att besöka vingården och prova igenom husets viner tillsammans med vinmakaren.
 

LocandaCannubi
 
Dagens lunch intas på restaurangen Locanda Cannubi som bjuder på magnifik utsikt över vinfälten kring La Morra. Efter lunch fortsätter vi till den lilla producenten tredje-generationsproducenten Azelia. Azelia har en full range av kvalitetsviner och efter en kortare rundvandring på den minimala gården provar vi husets viner.

 
Även under fredagen ges ett par timmars vila och egen tid vid vårt boende / hotell innan det är dags att bege sig till restaurangen Trattoria della Posta för kvällens middag.

 
 

Lördag

Sista dagen har vi fått möjlighet att besöka producenten Elvio Cogno som inte bara producerar Barolo-viner som ligger kring 97-98 poäng, men som även besitter några av de äldsta Barbera-druvstockar som finns idag, planterade under 1800-talet före vinlusen.
 
elviocogno

 
Lunch intas inne i byn Barolo på restaurangen Rossobarolo. Efter lunchen ges det tid för att vandra runt på egen hand ett par timmar Barolo.
Lördagkväll är vi på vårt hotell där vi genomför en Grand Finale och även intar kvällens middag.

 

 

Söndag

Sovmorgon och lite egen tid innan checkar ut och beger oss till Castagnole Monferrato, 40 km norr om Barolo, och producenten Montalbera.
Hos Montalbera kommer vi att prova flera av husets spännande viner, gamla årgångar, och inta lunch av ditbjuden kock som bjuder på lokala delikatesser.

Montalbera

 

 

Adress till boende

Le Torri Hotel
Piazza Vittorio Veneto, 10
12060 Castiglione Falletto
Italia
http://www.letorri-hotel.com/

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Anmälan sker till martina@italybywine.com som bekräftar tillgänglighet på önskad resa och skickar anmälningsuppgifter.

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.
 
Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 2.500 kr per person. Resterande belopp 10.000 per person betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).
Enkelrumstillägg: 1.000 kr / person.

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / Italy By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/
 
Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet. http://www.clubamarone.se/vinresor/resegaranti/

 

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt de rekommenderade flygtiderna. De resenären som väljer andra tider eller flygplats ansvarar själva för transport till boende (eller till flygplatsen i tid när bussen till Barolo avgår).

 

Rekommenderat flyg resa 4 – 8 oktober 2017

Stockholm – Malpensa
ARN MXP SAS 15:15 – 19:15 (flight SK1407 + SK687)
MXP ARN SAS 19:05 – 23:05 (flight LX1623 + SK 1606)

Göteborg – Malpensa
GOT MXP SAS 15:45 – 19:15 (flight SK439 + SK687)
MXP ARN SAS 20:05 – 23:40 (flight SK688 + SK448)

Köpenhamn – Malpensa
CPH MXP EASYJET 16:20 – 18:25 (flight U22656)
MXP CPH SAS 20:05 – 22:00 (flight SK688)