Reseprogram Barcelona-Priorat 2017

Välkommen att uppleva Barcelona och det närliggande spanska vindistriktet Priorat som producerar några av Spaniens bästa rödviner. De två första nätterna och dagarna är vi Barcelona och njuter av tapas, ost-och-vinprovning. Det ges egen tid under torsdagen fram till klockan 16 att upptäcka Barcelona på egen hand. Fredagmorgon beger vi oss till Priorat och besöker några av spaniens bästa vinproducenter. Under söndagen stannar vi till i det närliggande området där Cava produceras och besöker producenten Gramona.

 


barcelona-priorat-2017
Utsikt under vandring hos Mas Doix

 

Innehåll

Datum och pris
Bilder från tidigare resor
Preliminärt program
Adress till boende
Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information
Transport från flygplats till boende
Rekommenderat flyg

 

Datum och pris

Priset inluderar allt utom flyg och en lunch i Barcelona
Datum:
Onsdag till söndag 18 – 22 oktober (fullbokad)
Onsdag till söndag 8 – 12 november

Anmälan, flyg, resevillkor och betalning
Se nedan för detaljer.

 

Bilder från tidigare resor (upplagda på Facebook)

Album 1, album 2, album 3

 

Preliminärt program för resa med Club Amarone till Valpolicella 2017

 

Onsdag

Ankomst under eftermiddagen till Barcelona. Upphämtning vid flygplats för 20-minuters färd till det fyrstjärniga hotellet H10 Universitat. Hotellet ligger ett stenkast från Placa Catalunya och La Rambla.
 
21.00 träffas vi i foajen till hotellet och går genemensamt till restaurangen Cachitos där vi välkomnas med Cava och äter tapas och provar tre vita viner från Spanien.

 

Torsdag

Egen tid i Barcelona fram till klockan 16.00. Första kvällen delar vi ut kartor och förslag på sevärdigheter.
 


barcelona
Park Güell som ritades och konstruerades av Antoni Gaudí under åren 1900–1914.
1984 utsågs den av Unesco till ett världsarv.

 

16.00 Ost och vinprovning i källaren hos Vila Viniteca i El Born. Provningen håller på cirka 2 timmar och därefter ges möjlighet att känna på pulsen i de gamla delarna av El Born, lite shopping eller vila på hotellrummet.
 
19.45 ses vi i foajen till hotellet för gemensam promenad till Barcelonas kanske bästa vinbar, MonVinic, för en en Ribera del Duero-provning. Vi provar bland annat några av de Spanska legendariska vinerna från Vega Sicilia. Cirka 21.15 förflyttar vi oss till matdelen för middag.
 


monvinic
Besök i vinkällaren hos Mon Vinic

 

Fredag

8.30 är det avfärd med buss till Montsant och Priorat. Vi anländer efter 2,5 timme till hjärtat av Priorat, byn Poboleda och producenten Mas Doix, där vi besöker vinfält, vinkällare och avslutar med vinprovning av husets viner. Efter Mas Doix vandrar vi ned genom byn till restaurangen Brots där lunch intas tillsammans med producenten Raimon och hans enastående Priorat-viner.
 

priorat-closmogador

 
Cirka 16.00 påbörjar vi färden mot vårt hotell. Vi anländer till vårt hotell Mas Passamaner kring 17.00 då det ges ett par timmars vila / relax vid pool innan det är dags för dagens avslutande middag tillsammans med producenten Joan Asens och hans Orto Vins.

 


mas-passamaner

 

Lördag

09.00 Buss till producenten Portal del Priorat och ägaren Alfredo Arribas. Tillsammans vandrar vi genom vinfälten och ner till vingården där vi provar tre av husets viner. Vi fortsätter därefter till en närliggande restaurang för lunch och för att fortsätta vinprovningen tillsammans med Alfredor.

 
Efter lunchen åker vi till den legendariska producenten Renee Barbier och hans Clos Mogador.
 
Vi anländer till vårt hotell kring 17.30 då det ges drygt två timmar vila / relax vid poolen innan det är dags för Grand Finale.
 
20.00 är det dags för vår Grand Finale på vårt hotell då vi har en halv-blind provning av utvalda viner från de producenter vi mött de senaste två dagarna. Efter vinprovningen följer middag.

 

Söndag

Klockan 9.30 tar vi bussen till byn Sant Sadurní d’Anoia där en stor del av den spanska Cava-produktionen sker. Vi besöker en av Spaniens absolut bästa Cava-producenter ”Gramona” där vi besöker vinkällaren där 1.000.000 flaskor mognar. Vi får givetvis möjlighet att prova flera av husets Cavor.
 


gramona
 
Nere i vinkällaren hos Gramona där över 1.000.000 flaskor Cava långsamt mognar.
Här ses när en av flaskorna degorgeras (jästfällningen tas bort)

Vi intar även lunch hos Gramona.
16.00 rullar bussen tillbaka mot Barcelona och El Prat.

 

Adress till boende

Barcelona
H10 Universitat
Ronda de la Universitat, 21, 08007 Barcelona

Priorat
Hotel Monument Mas Passamaner
Camí de la Serra, 52, 43470 La Selva del Camp, Tarragona

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Anmälan sker till martina@italybywine.com som bekräftar tillgänglighet på önskad resa och skickar anmälningsuppgifter.

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.
Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 2.500 kr per person. Resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).
 
Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / Italy By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/

Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet. http://www.clubamarone.se/vinresor/resegaranti/

 

Transport från flygplats till boende

Vi ordnar med transport från flygplatsen El Prat till hotellet i centrala Barcelona. Boka ej flyg som anländer senare än 19.30 på onsdagkvällen till Barcelona.

Söndag: Boka ej flyg hem som avgår tidigare än 18.30. Bussen anländer till El Prat vid 16.00.

 

Rekommenderat flyg

Onsdag: Resenären ansvar själv för att boka flyg. Vi ordnar med transport från flygplatsen El Prat till hotellet i centrala Barcelona. Boka ej flyg som anländer senare än 19.30 på onsdagkvällen till Barcelona.

Söndag: Boka ej flyg hem som avgår tidigare än 18.30. Bussen anländer till El Prat strax vid 17.30.