Vinresa till Florens – Montalcino – Siena (maj 2018)


montalcino-2018

 

Välkommen att följa med och upptäcka riktiga pärlor i Toskana under maj 2018. Nytt för årets program är att vi även besöker och bor en natt i Florens. Under fyra härliga dagar besöker den italienska renässansens födelseplats – Florens och Siena och vindistriktet Montalcino där de kända Brunello di Montalcino-vinerna produceras. I Florens och Siena får vi sällskap av Bodil Jacobsson som bor i Florens och som guidar oss runt bland de italienska renässansens mästerverk i de två städerna. Under två dagar i Montalcino träffar och provar vi viner från det absoluta toppskiktet av producenter – bland annat Uccelliera, Canalicchio di Sopra och många fler.

Innehåll

Datum och pris
Bilder från tidigare resor
Preliminärt program
Adress till boende
Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information
Transport från flygplats till boende
Rekommenderat flyg 2 – 6 maj-resa

 

Datum och pris

Datum:
Onsdag 2 – söndag 6 maj, 2018

 
Pris 12.500 kr / person (inluderar allt utom flyg och en lunch i Florens)

Anmälan, flyg, resevillkor och betalning

 

Bilder från tidigare resor (upplagda på Facebook)

Album 1, album 2.

 

Preliminärt program för resa med Club Amarone till Florens, Montalcino, och Siena 2018

 

Onsdag

Transport från Florens flygplats till det fyrstjärniga hotellet Boscolo Astoria i centrala Florens där vi bor första natten. Vi ses i foajen på hotellet 20.30 för att bege oss till restaurang för kvällens middag av och vinprovning av kända Bolgheri-viner.
 


florens-by-night

 

Florens

Florens är en hemlighetsfull, spännande och vacker stad full av historisk arkitektur, rik på monument och kultur, museer, kyrkor, torg och trädgårdar, och restauranger. Staden har sitt ursprung i romartiden, men den är mest känd för sin medeltida period i historien när den blev födelseplatsen för den italienska renässansen under 1400- och 1500-talet. Det var en av de viktigaste städerna i hela Europa vid denna tid, och det var under den “gyllene eran” majoriteten av Florens största sevärdheter byggdes. Staden är behändigt liten till ytan, så man promenerar glatt de vackra gatorna mellan stadens kyrkor och palats, tar en kaffe här och en glass där, och vilar ut en stund på en vinbar nere vid floden Arno.

 

Torsdag

09.30 Ses vi i foajen för en 3 timmars stadsvandring med den svenska guiden och Florensinvånaren Bodil Jacobsson.duomo-montalcino-2018
Il Duomo – som med sin berömda kupol dominerar stadsbilden.

 
piazza-della-signoria
Piazza della Signoria, rådhusplatsen, med Palazzo Vecchio, stadens rådhus. Statyerna ger ett smakprov på 1500-talsskulptur; här står bl en kopia på Michelangelos David, en av världens mest berömda skulpturer.

 
il-ponte-vecchio
Il Ponte Vecchio, den gamla bron, med sina guldsmedsaffärer, den enda originalbro, som finns i Florens.


Efter stadsvandringen ges egen tid i Florens för shopping, hop-on/off buss, eller varför inte besöka det världsberömda Galleria degli Uffizi – ett av världens mest kända och största museum med verk av Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Titan, mfl.

 
Klockan 16.30 ses vi vid hotellet för avfärd till Montalcino och vårt boende, vinproducenten Le Ragnaie i Montalcino. Vi avslutar dagen med vinprovning tillsammans med Riccardo, som äger och driver topproducenten Le Ragnaie.
 


le-ragniaie

 
le-ragniaie

 
le-ragniaie

 

 

Fredag

09.00 är det avfärd till producenten Uccelliera. Rundvanding på vingården / vinfälten, vinprovning från ekfaten och därefter vinprovning av aktuella och äldre årgångar av husets viner.


uccelliera

Uccelliera – Andrea Cortonesi, Andreas fru, och Agnes som sköter den dagliga verksamheten

trattoria-il-leccio

Kl. 12.30 åker vi till den närliggande byn och intar lunch på Trattoria Il Leccio tillsammans med producenten Il Marroneto. Kring 16.00 kommer vi fram till vårt base-camp, Le Ragnaie, för ett par timmars egen tid. Klockan 18.30 beger oss till producenten Canalicchio di Sopra för ett kort stopp på vingården innan vi beger oss till den närliggande restaurangen Boccon di Vino där vi provar igenom Canalicchio di Sopras viner tillsammans med vinmakaren Francesco under kvällens middag.


canalicchio-di-sopra

 
canalicchio-di-sopra

Lördag

Lördag förmiddag besöker vi producenten La Rasina där Marco och Ilaria tar emot oss. Det blir rundvandring på vinfälten innan vi provar igenom husets alla viner i vinkällaren.


la-rasina

Efter La Rasina fortsätter vi till producenten Sassetti där vi även intar dagens lunch. Under eftermiddagen ges möjlighet att vandra på egen hand i medeltids byn Montalcino under två timmar. Grand Finale och kvällens middag på Le Ragnaie / vingården vi bor på.

Söndag

Söndag förmiddag besöker vi Siena där vi åter träffar Bodil som guidar oss runt bland de historiefyllda gränderna.


siena

siena
Palio delle contrade, hästkapplöpning mellan olika stadsdelar , på Piazza del Campo i Siena

Avslutningslunch på den Toskanska landsbygden och egendomen Castello di Spaltenna innan det bär av till flygplatsen i Florens.


siena

siena

 

Adress till boende i Montalcino

Le Ragnaie
Loc. Le Ragnaie, 264
53024 Montalcino
Italia
leragnaie.com/it/

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Frågor skickas till martina@italybywine.com
 
Klicka här för anmälan till resa onsdag 2 maj – söndag 6 maj.

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.
 
Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 2.500 kr per person. Resterande belopp 10.000 per person betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).
Enkelrumstillägg: 1.500 kr / person.

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / Italy By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/
 
Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet. http://www.clubamarone.se/vinresor/resegaranti/

 

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till boende.

 

Rekommenderat flyg resa 28 april – 1 maj 2018

Vi ordnar med transport från flygplatsen i Florens till hotellet i centrala Barcelona. Boka ej flyg som anländer senare än 18.00 på onsdagkvällen till Florens.
Söndag: Boka ej flyg hem som avgår tidigare än 18.00. Bussen anländer till flyglpatsen vid 16.00.

Här är förslag på flyg:

STOCKHOLM – FLORENS
2 maj: 11:50 ARN – 15:55 FLR Lufthansa
6 maj: 18:55 – 23:35 ARN Lufthansa

COPENHAGEN – FLORENS
2 maj: 09:35 CPH – 13:25 FLR Lufthansa
6 maj: 18:55 – 22:40 CPH Lufthansa

GÖTEBORG – FLORENS
2 maj: 12:05 CPH – 15:55 FLR Lufthansa
6 maj: 18:55 – 23:05 CPH Lufthansa