Club Amarone-resa till Champagne, september resp oktober 2018


Välkommen att följa med och upptäcka det franska vindistriktet Champagne, strax norr om Paris. Vi bor i den fridfulla lilla lantbyn Ay på Castel Jeanson, 4km från Epernay, med gångavstånd till både vinfält och många producenter. Vi anländer onsdagkväll till Ay då det serveras middag och vi provar Champagne från huset Goutorbe. Under torsdag besöker och utforskar vi södra Champagne – Cote des Blancs – känt för sina odlingar och viner på druvan Chardonnay. Torsdagkväll äter vi middag på stjärn-restaurangen (1 stjärna i Michelin Guide) La Briqueterie.


Under fredag förmiddag besöker vi först de historiska källarna hos Moët & Chandon. Därefter ges det ett par timmars egen tid i Epernay med möjlighet att promenera längs den kända “Avenue de Champagne” och besöka några av de historiska vinhusen som ligger längs paradgatan. Lunch intages på egen hand.

Under eftermiddagen utforskar vi norra Champagne – Montagne de Reims – känt för sina odlingar och viner på druvan Pinot Noir. Under lördagen fortsätter vi att besöka topproducenter i norra Champagne, för att därefter avsluta kvällen med Grand Finale och middag i Ay. Fri morgon under söndagen innan vi tar bussen till flygplatsen kl 10.30.

 

Innehåll

Datum och pris
Preliminärt program
Adress till boende
Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information
Transport från flygplats till boende
Rekommenderat flyg 12 – 16 september-resa
Rekommenderat flyg 10 – 14 oktober-resa

 

Datum och pris

Datum:
Onsdag 12 september – söndag 16 september
Onsdag 10 oktober – söndag 14 oktober

Pris 14.000 kr / person (inluderar allt utom en lunch i Epernay, samt flyg)
Anmälan, flyg, resevillkor och betalning

 

Preliminärt program för resa med Club Amarone till Champagne 2018

 

Onsdag

Vi hämtar upp resenärer med buss på flygplatser enligt rekommenderat flyg. Bussen avgår klockan 18 till Champagne. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till Castel Jeanson. Efter incheckning så följer middag på Castel Jeanson då vi provar Champagne från Goutorbe.

 

Torsdag

09:00 Buss till byn Le Mesnil-sur-Oger och producenten Launois Pere & Fils. Guidad tur i ägarens fantastiska ”källarmuseum” med efterföljande vinprovning. 12:00 – Besök hos producenten Franck Bonville där vi även intar vår lunch och provar husets alla Champagner. Efter lunch besöker vi producenten Bonnaire i närliggande Cramant.


Olivier Bonville
Olivier Bonville som driver producenten Franck Bonville

Vi får ett par timmar egen tid på hotellet innan det är dags att ta bussen en kort tur till stjärn-restaurangen “La Briqueterie” där vi sitter i Vinter Trädgården och avnjuter härlig fransk gastronomi.


La-Briqueterie
Restaurangen La Briqueterie (1 stjärna i Michelin Guide)
 

 

Fredag

09:30 tar vi bussen in till Epernay för besök och provning hos Moët & Chandon. Vi får en 45-minuter lång guidad tur i de historiska källarna hos Moët & Chandon och vi provar två av husets årgångschampagner. Därefter ges det ett par timmars egen tid i Epernay med möjlighet att promenera längs den kända “Avenue de Champagne” och till exempel besöka några av de historiska vinhusen. Lunch intages på egen hand.

Under eftermiddagen utforskar vi topproducenten Coutier i norra Champagne – Montagne de Reims – känt för sina odlingar och viner på druvan Pinot Noir. Vi kommer tillbaka till vårt hotel kring 17 och det ges då ett frivilligt besök hos producenten Goutier som ligger två minuters promenad från vårt boende.

Fredagkväll besöker vi den lilla restaurangen La Touraine Champenoise.


Avenue de Champagne
Avenue de Champagne i staden Epernay med flera kända vinhus (Moët & Chandon, Pol Roger, Perrier, Lafond, mfl)
 

Coutier
Far och son Coutier

 

Lördag

Vi fortsätter att botanisera bland producenterna i norra “Pinot-Champagne” under lördagen. Strax före tio avgår bussen till den närliggande producenten Marc Hebrart beläget i Mareuil-sur-Ay. Efter besök i både källare och produktionsdel så intar vi vår lunch på restaurangen Les Avises. Eftermiddagen vigs åt att besöka producenten Mandois.

 

Klockan 20.00 börjar Grand Finale på vårt hotel då vi provar igenom en Champagne från respektive producent vi träffat. Efter Grand Finale promenerar vi tio minuter till restaurangen Vieux Puits för resans avslutningsmiddag.

 


Vieux Puits
 

 

Söndag

Sovmorgon. Utcheckning från hotellet senast 10.30 för avfärd tillbaka till flygplatsen i Paris dit vi anländer kring 13.

 

 

Adress till boende

Castel Jeanson
24 Rue Jeanson, 51160 Ay, France
www.casteljeanson.fr

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Frågor skickas till martina@italybywine.com

Klicka här för anmälan till resa 12 till 16 september
Klicka här för anmälan till resa 10 till 14 oktober(fullbokad, anmäl till reservlista)

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 2.500 kr per person. Resterande belopp 11.000 per person betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).
Enkelrumstillägg: 1.500 kr / person.

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / Italy By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/

Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet. http://www.clubamarone.se/vinresor/resegaranti/

 

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt rekommenderat flyg / tider. De resenären som väljer andra flyg-tider ansvarar själva för transport till boende. Bussen avgår från Charles de Gaulle klockan 18 på onsdagen. Bussen anländer till Charles de Gaulle klockan 13 på söndagen.

 

Rekommenderat flyg resa 12 – 16 september 2018

Stockholm – Paris (Charles-de-Gaulle)
12 september: 13:00 ARN – 15:40 CDG (AirFrance)
16 september: 16:00 CDG – 18:30 ARL (AirFrance)

Köpenhamn – Paris (Charles-de-Gaulle)
12 september: 15:10 CPH – 17:10 CDG (AirFrance)
16 september: 14:30 CDG – 18:20 CPH (AirFrance)

Göteborg – Paris (Charles-de-Gaulle)
12 september: 12:05 GOT – 15:55 CDG (KLM)
16 september: 14:25 CDG – 18:20 CPH (Lufthansa)

 

Rekommenderat flyg resa 10 – 14 oktober 2018

Stockholm – Paris (Charles-de-Gaulle)
10 oktober: 13:00 ARN – 15:40 CDG (AirFrance)
14 oktober: 16:00 CDG – 18:30 ARL (AirFrance)

Köpenhamn – Paris (Charles-de-Gaulle)
10 oktober: 15:10 CPH – 17:10 CDG (AirFrance)
14 oktober: 14:30 CDG – 18:20 CPH (AirFrance)

Göteborg – Paris (Charles-de-Gaulle)
10 oktober: 12:05 GOT – 15:55 CDG (KLM)
14 oktober: 14:25 CDG – 18:20 CPH (Lufthansa)