Vinresa till Barcelona-Priorat, maj 2022

Välkommen att uppleva Barcelona och det närliggande spanska vindistriktet Priorat som producerar några av Spaniens bästa rödviner. De två första nätterna och dagarna är vi Barcelona och njuter av tapas, ost-och-vinprovning. Det ges egen tid under torsdagen fram till klockan 16 att upptäcka Barcelona på egen hand. Fredagmorgon beger vi oss till Priorat och besöker några av spaniens bästa vinproducenter. Under söndagen stannar vi till i det närliggande området där Cava produceras och besöker producenten Gramona.


barcelona-priorat-2017
Utsikt under vandring hos Mas Doix

 

 

Datum och pris

Datum: Onsdag 11 till söndag 15 maj

Pris: 14.500 kr / person (inluderar allt utom flyg och en lunch i Barcelona)

 

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Klicka här för anmälan till Barcelona-Priorat-resan.

Resan arrangeras av Travel By Wine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 3.000 kr per person. Resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Travel By Wine AB).
Enkelrum: kontakta martina@travelbywine.se i detta ärende. Enkelrumstillägg 1.500 kr.

 

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / Travel By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/

Travel By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

 

Bilder från tidigare resor (upplagda på Facebook)

Album 1, album 2, album 3

 

 

Preliminärt program

Onsdag

Ankomst under eftermiddagen till Barcelona. Upphämtning vid flygplats för 20-minuters färd till det fyrstjärniga hotellet H10 Universitat. Hotellet ligger ett stenkast från Placa Catalunya och La Rambla.

21.00 träffas vi i foajen till hotellet och går genemensamt till restaurangen Cachitos där vi välkomnas med Cava och äter tapas och provar tre vita viner från Spanien.

Torsdag

Egen tid i Barcelona fram till klockan 16.00. Första kvällen delar vi ut kartor och förslag på sevärdigheter.


barcelona
Park Güell som ritades och konstruerades av Antoni Gaudí under åren 1900–1914.
1984 utsågs den av Unesco till ett världsarv.

16.00 Ost och vinprovning i källaren hos Vila Viniteca i El Born. Provningen håller på cirka 2 timmar och därefter ges möjlighet att känna på pulsen i de gamla delarna av El Born, lite shopping eller vila på hotellrummet.

20.00 ses vi i foajen till hotellet för gemensam promenad till en närliggande restaurang för en härlig middag med spanska toppviner.

Fredag

Kl. 8.30 är det avfärd med buss till Montsant och Priorat. Vi anländer efter drygt 2 timmar till hjärtat av Priorat och topproducenten Mas Doix. Vi börjar med att besöka vinfälten som planterades för drygt 100 år sedan innan vi åker in till byn Poboleda för att besöka Mas Doix vingård, och vinkällare innan vi provar igenom husets viner.

Kl. 12.30 entrar vi bussen igen för avfärd till Torroja och restaurangen Cal Compte där vi träffar vinproducenten Celler Encastell och intar vår lunch.

Lunch på Cal Compte i Priorat

Cirka 16.00 påbörjar vi färden mot vårt hotell. Vi anländer till vårt hotell Mas Passamaner kring 17.00 då det ges ett par timmars vila / relax vid pool och spa innan det är dags för dagens avslutande middag då vi provar viner från Ribera del Duero.


mas-passamanerVårt hotell Mas Passamaner
Lördag

Kl. 09.00 Buss till Porrera och den legendariska producenten Vall Llach för besök och vinprovning. Kring 12.30 entrar vi bussen igen för avfärd till restaurangen Amics där vi träffar producenten Portal del Priorat.

Vi anländer till vårt hotell kring 17.30 då det ges drygt två timmar vila / relax vid poolen innan det är dags för Grand Finale.

20.00 är det dags för vår Grand Finale på vårt hotell då vi har en halv-blind provning av utvalda viner från de producenter vi mött de senaste två dagarna. Efter vinprovningen följer middag.

Söndag

Klockan 9.30 tar vi bussen till byn Sant Sadurní d’Anoia där en stor del av den spanska Cava-produktionen sker. Vi besöker en av Spaniens absolut bästa Cava-producenter ”Gramona” där vi besöker vinkällaren där 1.000.000 flaskor mognar. Vi får givetvis möjlighet att prova flera av husets Cavor.


gramonaNere i vinkällaren hos Gramona där över 1.000.000 flaskor Cava långsamt mognar.
Här ses när en av flaskorna degorgeras (jästfällningen tas bort)

Vi intar även lunch hos Gramona.
16.00 rullar bussen tillbaka mot Barcelona och El Prat.

 

 

Adress till boende

Barcelona
H10 Universitat
Ronda de la Universitat, 21, 08007 Barcelona

Priorat
Hotel Monument Mas Passamaner
Camí de la Serra, 52, 43470 La Selva del Camp, Tarragona

 

 

Transport från flygplats till boende

Vi ordnar med transport från flygplatsen El Prat till hotellet i centrala Barcelona. Boka ej flyg som anländer senare än 18.30 på onsdag kvällen till Barcelona.

Söndag: Boka ej flyg hem som avgår tidigare än 16.25.

 

 

Rekommenderat flyg

11/05 ARLANDA – BARCELONA
10:25 – 13:50 NORWEGIAN DY 4251 (direkt)
11:30 – 16:25 KLM 1108 + KLM 1673 VIA AMSTERDAM
13:05 – 18:05 LUFTHANSA LH 803 + LH1132 VIA FRANKFURT

15/05 BARCELONA – ARLANDA
18.35 – 22:10 EUROWINGS EW 4611 (direkt)

 

11/05 COPENHAGEN – BARCELONA
10:55 – 13:55 VUELING VY 1871 (direkt)
13:15 – 18:05 LUFTHANSA LH 6265 + LH1132 VIA FRANKFURT

15/05 BARCELONA -COPENHAGEN
16:25 – 19:30 VUELING VY1872 (direkt)

 

11/05 GOT – BCN
10:20 -15:10 LUFTHANSA LH 813 + LH 1128 VIA FRANKFURT
12:05 – 16:25 KLM 1156 + KLM 1673 VIA AMSTERDAM

15/05 BCN – GOT
17:15 – 22:45 KLM 1764 + KLM 1163 VIA AMSTERDAM