Ugnsbakad lax i het sås med asiatiska smaker

Supergod och blixtsnabb middag med laxfiléer i en smakrik sås på kokosmjölk. Praktisk och lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen.

Portioner: 4

INGREDIENSER

600 g laxfilé, i 4 portionsbitar
400 ml kokosmjölk
2 klyftor vitlök, rivna
4 cm ingefära, riven
1-2 msk röd currypasta (beroende på styrka)
1 limefrukt, rivet skal och pressad saft
3 msk fisksås
2 msk farinsocker
1 rödlök, i tunna klyftor
150 g salladsärtor
1 röd chilifrukt, i tunna skivor

Till servering
200 g risnudlar
1 kruka koriander, hackad
2 limefrukter, klyftor

INSTRUKTIONER
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker.
Lägg laxen i en ugnsform. Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen.
Häll såsen över fisken i formen. Strö över chilin. Ställ in i ugnen och tillaga ca 15-20 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Servera laxen med nykokta risnudlar, koriander och lime.