Välkommen som medlem i Club Amarone

Och till en värld av underbara viner. Jag har nu skickat ett välkomstmejl till din epost-adress. Om välkomstmejlet inte kommit fram, titta in spam-foldern om det hamnat där. För att vara säker på att du inte missar några nyhetsbrev framöver:

  1. Lägg till info@clubamarone.se som en kontakt i din adressbok
  2. Om du använder gmail, eller någon annan webbaserad eposttjänst som filterar bort mejl från din inbox, “dra och släpp” mejlen från oss till din primära inbox. Detta säkerställer att du inte missar nåt.

För fem år sedan började vi samarbeta med Amaroneproducenten Brunelli. Idag är det vår mest populära producent från Valpolicella. Dom producerar förvisso en av Valpolicellas bästa Amarone (Amarone Riserva “Titari”) som placerat dem i den absoluta toppen bland Valpolicellas kvalitetsproducenter. Men Brunelli har exceptionellt bra pris-kvalitet på alla viner. 

 

 

 

Vinet Campo del Maestro (nr 74045, pris 284 kr) är producerat av hela nio olika druvor. Alla försiktigt torkade, likt en Amarone, ett par månader innan de varsamt pressats och vinifierats till “Campo del Maestro”.  Vinet levererar välförpackad kraft men med delikata, eleganta och subtila toner i det ljusare spektrument. Det har kommit att bli vårt mest populära vin bland klubbens 27.ooo medlemmar. Säkert då vinet påminner mycket om ett riktigt bra Amaronevin, men till ungefär halva priset.

Campo del Maestro är ett mycket intressant vin för att börja utforska och lära sig mer om Amarone. En av Sveriges ledande Amaroneexperter och skribenter JC-vintankar skriver följande om Campo del Maestro:

Det är ett fantastiskt vin. Sagolikt gott. Ett litet mästerverk signerat Luigi Brunelli. Syran är perfekt balanserad mot den ljuvliga frukten. Eftersmaken är lång och smått magisk med körsbärskärnor, lite kakao, aningens espressokaffe och unset vanilj. Tanninerna tar för sig vilket jag tycker ger vinet en ordentlig ryggrad.”

 

Campo del Maestro – “mästarens vinfält” – är ett av Brunellis vinfält som dedikerats till druv-mästaren (ja det finns faktiskt en s k grape master) som tagit hand om vinfältet genom åren. Vinfältet är beläget 220 meter över havet och består av vitkalksten och märgel. Från detta fält skördas nio olika druvsorter som ingår i vinet.

Druvor: 50% Corvina, 10% Oseleta, 10% Rondinella, 5% Negrara, 5% Corvinone, 5% Croatina, 5% Forselina, 5% Sangiovese, 5% Cabernet Franc.

Färgen är djupt rubinröd. Doften visar upp en komplex och djup palett av röda vilda bär och kryddor. Smaken följer doften perfekt och inledningsvis känns den fräscha bärigheten som lyfts upp av kraften i alkoholen. I den långa eftersmaken kommer kryddor in i smakrymden.

Servera vid 18 grader till grillat kött, mustiga grytor eller lagrade ostar.

Alkoholhalt: 15%

Restsockerhalt: 6 gram/liter

Artikelnr: 74045, pris: 284 kr/flaska (säljs i kartong om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)

 

Campo del Maestro kan beställas här via Systembolaget

 

Bästa hälsningar,

Fredrik Montelius