Amarone Raimondi 2015


Detta är den åttonde årgången som vi producerar Amarone Raimondi tillsammans med klubbens guldmedlemmar. Årets Amarone Raimondi är producerad av Villa Monteleone och det kommer från den varma och soliga årgången 2015. Årets etikett är tryckt med termokemisk tryckfärg som reagerar på värme. Håll handen på etiketten och se hur den svarta texten “Raimondi” blir röd för att ge känsla och illustrera den varma och soliga årgången 2015.

 

 

Amarone Raimondi 2015 – från den soliga och varma årgången 2015. Håll handen på etiketten och se hur den svarta texten “Raimondi” blir röd för att ge känsla och illustrera den varma och soliga årgången 2015.  
Amarone “Raimondi” – Amarone della Valpolicella som lagras på svenskt ekfat. Namnet på denna specialutgåva har vi valt att dedikera till familjen Raimondo – Lucia och hennes bortgångne make Anthony. Vår svensklagrade Amarone heter Amarone della Valpolicella “Raimondi”.

Amarone “Raimondi” är producerad av Villa Monteleones Amarone della Valpolicella årgång 2015 som lagrats på ett 225 liters svenskt ekfat nere i Valpolicella. Ekfatet är tillverkat i Sverige av tunnbindaren Thorslundskagge (http://www.kagge.com/). Vinet vilar cirka ca 16 månader på den svenska eken innan buteljering sker. Därefter väntar 12 månader lagring på butelj.

Föregående årgång av Amarone Raimondi i källaren hos Villa Monteleone