Aktuella händelser Covid-19: Information kring genomförandet av årets vinresor till Italien

—- UPPDATERING 2020-06-17 ———-

Idag tog UD beslut att upphäva avrådan för resor till Italien (och nio länder till inom EU, EES och Schengen) från och med den 30 juni. Detta innebär att höstens vinresor kommer att genomföras enligt planerade datum (givet att UD inte inför en ny avrådan för resor till Italien). Källa: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/06/ud-avradan/

—- UPPDATERING 2020-04-03 ———-

Idag tog UD nytt beslut och förlänger sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller efter förlängningen fram till den 15 juni 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras. Källa: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Detta innebär att de resor som är planerade under maj och början av juni kommer att ställas in. Vi kommer att erbjuda alla deltagare att följa med på en motsvarande resa till samma destination och program efter sommaren, eller att använda inbetald anmälningsavgift som anmälningsavgift till våra övriga planerade och framtida resor där det finns lediga platser, eller att få full återbetalning. Vi kontaktar alla deltagare som är berörda de närmaste dagarna i detta ärende via epost.

—- UPPDATERING 2020-03-10 ———-

Det är ovissa och oroliga tider på grund av Corona-virusets utbredning i världen. Nedan följer information kring genomförande av årets kommande vinresor.

Den avrådan som UD införde den 10 mars för resor till Italien gäller tills vidare, https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/italien—avradan/. UD har även den 14 mars infört avrådan för utlandsresor till alla länder, denna avrådan gäller fram till den 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Vi hoppas att det i från maj och framåt inte kommer att finnas några restriktioner från UD som förhindrar genomförandet av resan.

Kan den vinresa jag anmält mig till komma att ställas in? Vi kommer att genomföra vinresan under förutsättning att UD inte avråder för resor till Italien under aktuella resedatum och situationen i Italien möjliggör att resans program kan genomföras. Så tidigt som möjligt, dock senast 14 dagar innan resans start, kommer vi att kommunicera om resan blir inställd. Om vi tvingas ställa in resan ges möjlighet att avboka sin resa med full återbetalning.

Kan jag avboka min resa? Resevillkor för resan framgår av Konsumentverkets ”Allmänna villkor för paketresor”. För den som önskar avboka resa gäller idag att anmälningsavgiften ej återbetalas. Detta då vi har betalat deposition för bland annat boende för alla resenärer.

För eventuella frågor och funderingar går det bra att kontakta Fredrik Montelius via mobil 0034 671 507 760 eller via mejl: fredrik@clubamarone.se och martina@italybywine.com.

Vi vill även rekommendera det aktiva forumet ”Hallå konsument” som är en tjänst som är samordnad av konsumentverket som ger möjlighet att ställa frågor och där många frågor redan är besvarade. https://www.hallakonsument.se/frageforum/avboka-min-resa-p%C3%A5-grund-av-coronaviruset-2152367

Martina och Fredrik Montelius