Villa Monteleone Atelier, unik blandning av Amarone 2012, 2013 och 2014

Villa Monteleone har lanserat ett nytt under sommaren 2019, Atelier IGT. Vinet som är unikt, producerades i en liten första upplaga om 1.500 flaskor, och består av en blandning av Villa Monteleones Amarone 2012, 2013, 2014 och en liten skvätt av druvorna Teroldego och Cabarnet Franc. Inspirationen är hämtat från ett av världens mest mytomsspunna viner: “Vega Sicilia Único Reserva Especia”. Ett vin som alltid består av en blandning av tidigare årgångar. Varje blanding blir en unik edition. Många är det som blivit förälskade i Villa Monteleones viner och med Atelier känner man tydligt igen husstilen. Atelier leverar ett extremt prisvärt vin med kraften, djupet och frukten hos husets Amarone men med en extra komplexitsgrad tack vare de olika årgångarna. Varje flaska kommer med toppen vaxad i blått, detta för att ge extra lagringspotential. Pris 269 kr per flaska.

I nyhetsbrevet hittas mer detaljer om Atelier: https://nyhetsbrev.clubamarone.nu/w/s1xXbC6ZD1OslhRkWzdAgg

Atelier kan beställas via Systembolaget