Club Amarones vinresor 2017

Välkommen att följa med på en vinresa med Club Amarone. Varje år anordnar vi ett flertal vinresor för klubbens medlemmar. Under 2017 blir det vinresor till Valpolicella, Montalcino, och Barcelona-Priorat men vi har även en ny destination och resa planerad till Barolo i Piemonte.

Boka en vinresa
Resevillkor
Resegaranti
Vanliga frågor och svar kring resorna.

 

Vinresor 2017

 

Amaroneresa till Valpolicella, maj resp september 2017

Årets reseprogram blir en kombination av klassiska best-of och spännande nyheter. För första gången kommer vi att besöka producenten Le Salette och restaurangen Locanda 800 i Negrar. Bland de klassiska ”best-of” ingår Quintarelli-provning, besök hos Massimago, Monte Santoccio, Villa Monteleone, och Stefano Accordini. Lördagens avslutningsmiddag och Grand Finale blir på Enoteca della Valpolicella. Söndagen avslutas vid Garda-sjön tillsammans med Suavias vita viner.
 

valpolicella-2017

Datum:
4 – 7 maj (fullbokad)
11 – 14 maj
31 aug – 3 sept

Pris: 11.000 kr / person, torsdag – söndag.

Preliminärt program, anmälan och villkor:
http://www.clubamarone.se/vinresor/reseprogram-valpolicella-2017/

 

 

Barolo, oktober 2017

Välkommen att uppleva vindistriktet Barolo i Piemonte, norra Italien. Barolo är sedan 1980 klassificerat som DOCG och åtnjuter den kanske högsta prestigen bland kännare av Italiens viner. Området ligger naturskönt i de dimhöljda Langhe-bergen. Barolos viner, med sina myckna tanniner och fruktsyror, är berömda för sin lagringsduglighet, och 30 år gamla årgångar är ingen ovanlighet. På senare tid har en ny inriktning uppstått i Barolo, där större fokus läggs på fruktrikedom och färgdjup. Under resan kommer vi att prova olika stilar av Barolo, men även regionens övriga viner, från några av områdets absoluta topproducenter: Elvio Cogno, Domenico Clerico, Azelia, Cavallotto, och Andrea Oberto.
 
barolo

Datum: 4 – 8 oktober 2017

Pris: 12.500 kr / person, onsdag – söndag.

Preliminärt program, anmälan och villkor:
http://www.clubamarone.se/vinresor/reseprogram-barolo-2017/
 

Barcelona-Priorat, oktober och november 2017

Välkommen att uppleva Barcelona och det närliggande spanska vindistriktet Priorat som producerar några av Spaniens bästa rödviner. De två första nätterna och dagarna är vi Barcelona och njuter av tapas, ost-och-vinprovning. Det ges egen tid under torsdagen fram till klockan 16 att upptäcka Barcelona på egen hand. Fredagmorgon beger vi oss till Priorat och besöker några av spaniens bästa vinproducenter. Under söndagen stannar vi till i det närliggande området där Cava produceras och besöker producenten Gramona.

barcelona-priorat-2017

Datum:
18 – 22 oktober
8 – 12 november

Preliminärt program, anmälan och villkor:
http://www.clubamarone.se/vinresor/reseprogram-barcelona-priorat-2017/