Amaroneresa till Valpolicella, 25 – 29 september 2024

 

Välkommen att följa med till Valpolicella under 2024. Årets resa har vi planerat till september. Det är normalt en av de intressantaste månaderna under året då producenterna är mitt uppe i skörden. Likt de senaste åren så bor vi extraordinärt på vinproducerande Tenuta Le Cave fina “wine relais” högt upp i bergen med fantastisk utsikt över Illasi-dalen. Under resan besöker vi både östra och klassiska delen av Valpolicella. Antalet platser är begränsat till max 24 deltagare.

 

Det finns ett flertal nyheter för programmet 2024. För första gången besöker vi vinproducenten  Leonardo Ruffo och vi besöker både deras vinfält de vulkaniska kullarna kring den charmiga byn San Briccio och deras småskaliga vingård. En annan nyhet för programmet 2024 är att vi efter många år, återvänder till den ikoniska restaurangen Enoteca della Valpolicella för att njuta av de gastronomiska delikatesserna som ägarinnen Ada trollar fram. 

Som vanligt blir det många producentbesök och massor av viner och årgångar som vi hinner prova under dessa dagar. Många av våra klassiska best-of besök finns med i programmet: Marion, Roccolo Grassi,  Massimago och Roberto Mazzi. Vi kommer även att träffa Amarone-producenten “Monte Santoccio” och  Soave-producenten Le Battistelle.

Vi är mycket glada att vår goda vän italienexperten Bodil Jacobsson från förra året har möjlighet att vara med på vinresan till Valpolicella. Bodil Jacobsson, boende i Italien sedan 25 år tillbaka, är auktoriserad guide sedan 15 år. Bodil guidar Club Amarones vinresor i Italien och är även vinguide för privata sällskap som Club Amarone anordnar. Bodil tillsammans med Martina Montelius kommer att dela med sig av sin djupa kunskap om Italien och Valpolicella under resan. 

Morgonvandring (frivilligt) har varit mycket populärt sedan vi införde det för några år sedan och vi fortsätter med denna härliga start på dagen.

 

Datum, pris och antal platser

  • Datum: Onsdag – Söndag 25 – 29 september
  • Pris 16.750 kr / person (inkluderar allt utom flyg)
  • Antal platser: Det finns 24 platser på denna resa. Minsta antal personer är 12. 

 

Resans guider

Martina Ciccarello och Bodil Jacobsson  är guider under hela resan.
Bodil Jacobsson, boende i Italien sedan 25 år tillbaka, är auktoriserad guide sedan 15 år.
Bodil har hjälpt Club Amarone / Travel By Wine som guide vid ett flertal Club Amarone resor de senaste åren.

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Klicka här för anmälan till resa till Valpolicella – sept 2024

Resan arrangeras av TravelByWine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 3.000 kr per person. Resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Travel By Wine AB).
Enkelrum: kontakta martina@travelbywine.se i detta ärende. Enkelrumstillägg 2.000 kr.

 

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / TravelByWine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/

Travel By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

 

Bilder från tidigare resor (upplagda på Facebook)

Album 1, album 2, album 3, och album 4.

 

Preliminärt program

Onsdag

Vi hämtar upp resenärer med buss på flygplatser enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till Tenuta Le Cave. Efter incheckning så följer välkomstskål i trädgården följt av välkomstmiddag tillsammans med vinproducenten Alberto Brunelli.

 – Tenuta Le Cave –

Torsdag

09.30 Dagen börjar med det första besöket på Marions vingården. Efter besöket tar vi bussen och åker till Massimago producenten där vi kommer att ha möjlighet att besöka vingårdarna och smaka på vinerna under lunchen. Efter lunch återvänder vi till Le Cave för ett par timmars egen tid innan vi åker backen ned till Roccolo Grassi. Vi spenderar kvällen hos Marco och Francesca Sartori som driver Roccolo Grassi. Kvällen bjuder på gårdsbesök, vinprovning och middag.

 


– Massimago –

Fredag

09:00 Buss till klassiska Valpolicella och besök hos producenten Mazzi i Negrar för rundvandring, och vinprovning. Efter besök åker vi vidare till Enoteca della Valpolicella och provar Montesantoccios viner med Nicola Ferrari under lunchen.

 

roberto-mazzi
– Besök hos Antonio Mazzi –

 

Efterl unchen  återvänder vi till Le Cave för egen tid innan det är dags att bege sig till kvällens restaurang Le Cedrare där vi träffar producenten Le Battistelle och provar husets fantastiska vita Soave-viner.

 

– Restaurangen Le Cedrare –

Lördag

Klockan 9:30 avfärd mot San Briccios byn var kommer vi att träffa Leonardo för en vingårdarna. Efter  besöket vi den närliggande restaurangen La Torre där vi träffar Tiziano Accordini producenten.

Vi anländer tillbaka till Le Cave kring 16 då det ges egen tid fram till klockan 19:30 då Grand Finale börjar. Vi intar även kvällens middag på Le Cave.

Söndag

Efter frukost, utcheckning från hotellet och avfärd till flygplatsen.

 

Adress till boende

Tenuta Le Cave
Via Pagnaghe, 5
37039 Tregnago
Verona, Italia
http://www.tenutalecave.com/

För de som anländer med bil, sök efter namnet på TENUTA LE CAVE på Google Maps och INTE efter adressen (Via Pagnaghe 5 Tregnago, Verona).

GPS-koordinaten är: 45.510749, 11.147306

 

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till boende.

 

Rekommenderat flyg (uppdaterad 11 januari)

 
Stockholm – Venedig

25 sept: 11:50 – 16:10 (LH2415+ LH9458) via MUC

29 sept: 14:40 – 19:15 (OS524 + OS315) operated by Austrian Airlines via VIE

Göteborg – Venedig

25 sept 11:50 – 16:10 (LH2429 + LH9458) via MUC

29 sept: 13:30 – 18:00 (LH9457 + LH2430) via MUC

Köpenhamn – Venedig

25 sept: 12:50 – 16:20 (LH2441+ LH9458) via MUC

 

29 sept: 14:45 – 19:10 (OS524 + OS305) operated by Austrian Airlines via VIE