Supergod rotfruktslasagne och grillat kött

Receptet kommer från matanita.se. Portioner: 4 portioner.

INGREDIENSER
150 g palsternackor
150 g morötter
150 g rotselleri
6-8 st vitlöksklyftor
3-4 st schalottenlök
2 dl trattkantareller annan svamp motsvarande mängd
12 st färska lasagneplattor
4-6 dl grädde
2 dl riven parmesan
1 dl hackad bladpersilja
smör
salt
svartpeppar

INSTRUKTIONER

Skala och finhacka rotfrukterna. Hacka även svampen och löken. Fräs rotfrukter, lök och svamp tillsammans med pressad vitlök i rikligt med smör utan att brynas hårt, tillsätt 3 dl grädde och hackad persilja, smaka av med salt och svartpeppar. Låt puttra så att rotfruktsröran blir krämig men inte längre än att rotfrukterna är ”al dente”.

Varva lasagneplattor (ca 4 per lager) med rotfruktsröran och strö parmesan över varje lager röra. Häll på resterande mängd grädde så att det nästan täcker lasagnen. Toppa med ytterligare parmesan.

Grädda i 200 grader ca 30 min, späd eventuellt med mer grädde.

Servera till grillad biff eller entrecôte.

Smaklig måltid!