Sicilien – Etna: Vin och äventyr i juni 2022

Välkommen att följa med till vulkanen Etna på Sicilien för att njuta av högklassiga viner, gastronomi och äventyr (det finns alternativa aktiviteter för dem som önskar). Vi bor mycket bra hos vinproducenten Cavanera som har elva fina rum, pool och fantastisk utsikt över vulkanen Etna. Torsdag förmiddag bestiger vi Etna med guide (det finns även en enklare variant med jeep för dem som önskar), kvällen spenderas hos producenten Pietradolce för vinprovning och middag. Fredag förmiddag cyklar vi Mountainbike nedför Etna (alternativ aktivitet är besök och vinprovning hos producenten där vi bor). Cyklingen är en 4 timmar lång nedförsresa genom ett fantastiskt landskap. Eftermiddag och kväll besöker vi vinproducenter. Lördagen är helt dedikerad till producentbesök och dagen avslutas med Grand Finale.

Idag hittas det intressantaste vinområdet på Sicilien vid norra Etna där den eleganta druvan nerello mascolese ger sina bästa viner. Det är just här vid Etnas norra sluttningar vi hittar ”ny-upptäckta” gamla vinstockar, ofta planterade 1800-talet före vinlusens härjningar. Dessutom på denna höjd 500 – 1000 meter över havet som vinfälten ligger på har vi naturligt ideala förhållanden med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Detta ger långsam mognad och stor rikedom i vinerna. Idag produceras både röda och vita viner av högsta klass längs Etnas sluttningar.

Fler bilder och presentation av resan kan laddas ner här.

 

Innehåll

Datum, pris och antal platser
Preliminärt program
Adress till boende
Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information
Transport från flygplats till boende
Rekommenderat flyg

 

Datum, pris och antal platser

Datum:
Onsdag 3 juni – söndag 7 juni

Antal platser:
Det finns 22 platser på denna resa.

Pris 14.000 kr / person (inluderar allt utom flyg)

Rekommenderade kläder för aktiviteterna:
Bestigning av Etna: bra vandringsskor får vi låna av guiderna, medtag lämpliga kläder för vandring (temperaturen uppe på Etna är kring 15 – 20 grader i början av juni)

MTB-cykling: samma klädrekommendation som ovan.

 

Preliminärt program för resa med Club Amarone till Sicilien – Etna

 

Onsdag

Vi hämtar upp resenärer med buss på flygplatser enligt rekommenderat flyg. Vi åker till närliggande restaurangen (Tenuta del Gelso, ligger ca 10 min från flygplatsen) direkt för en enklare middag, och där efter vidare transport till vårt boende Cavanera (ca 1.15 min bussfärd). De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till Cavanera.

 

Torsdag

08.00, frukost. Klockan 09.00 åker vi buss tillsammans med våra guider till Etna. Efter en snabb brief och kaffe i vårt basecamp på 1700 meters höjd börjar vår vandring upp på Etna. Vandringen tar cirka 4 timmar. Touren avslutas med en Siciliansk lunch på restaurang längs Etnas sluttningar.

Svårighetsgrad: Medel. Vandringen upp på Etna är relativt tuft och man bör vara i ganska god form. Vi går cirka 1.5h uppför och därefter 1.5h nedför.

 

 

17.30 – avfärd till producenten Pietradolce för besök på vinfälten, följt av vinprovning och middag.

 

 

Fredag

07.30, frukost. Klockan 08.30 tar vi bussen upp på Etna till basecamp på 1700 meter höjd. Kaffe, därefter får vi våra MTB-cyklar och vi har genomgång med våra guider. Cykelturen ned för Etna tar cirka fyra timmer. Vi cyklar både på stigar och asfalt nedför Etna. Några korta partier är lite mer tekniska (dessa partier kan de som vill gå med cykeln). Vi delar eventuellt gruppen i två grupper (medel resp lätt).

 

Vi intar vår lunch hos producenten Girolamo Russo innan vi återvänder till vårt boende för ett par timmars egen tid innan kvällens vingårdsbesök och middag hos Tenuta di Fessina.


Lördag

09:30: Avfärd till producenten I Custodi. Vi intar vår lunch hos producenten Planeta där vi provar viner från olika delar av Sicilien.

Vi anländer tillbaka till Cavanera kring 16 då det ges egen tid fram till klockan 19:00 då Grand Finale börjar. Vi intar även kvällens middag på Cavanera.

 

 

Söndag

Frukost från 7.30. Avfärd till flygplatsen 8.30 till flygplatsen för dem som tar flyg som går 11:15. För dem som önskar ta eftermiddags flyg så hjälper vi till att ordna med egen transport från hotellet till flygplatsen (till självkostnadspris 90 eur per bil).

 

Adress till boende

Firriato Hospitality – Cavanera Etnea
Contrada Verzella
95012 Castiglione di Sicilia CT
Telefon: +39 0942 986182
http://www.firriato-cavanera-etna.it/

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Frågor skickas till martina@italybywine.com

Klicka här för anmälan till resa onsdag 3 – söndag 7 juni

 

Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 3.000 kr per person. Resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan resan börjar.
Enkelrum: kontakta martina@italybywine.com i detta ärende.

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / Italy By Wine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/

Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet. http://www.clubamarone.se/vinresor/resegaranti/

 

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till boende. Taxi från flygplatsen till hotellet Cavanera kostar 90 eur och vi hjälper gärna till att boka detta för dem som önskar resa andra tider.

 

Rekommenderat flyg

Stockholm – Catania 
3 juni: 12:00 ARN – 19:35 CTA (Norweigan)
7 juni: 11:15 CTA – 17:40 ARN (Lufthansa)

Köpenhamn – Catania
3 juni: 16:30 CPH – 19:35 CTA (Norweigan)
7 juni: 11:15 CTA – 18:45 CPH (Lufthansa)

Göteborg – Catania
3 juni: 12:55 GTB – CPH 13:45 med SAS + 16:30 CPH – 19:35 CTA med Norweigan
7 juni: 11:15 CTA – 13:25 Munchen (Lufthansa) + 16:20 Munchen – 18:10 Göteborg med Air Dolomiti