Amaroneresa till Valpolicella, 10-14 maj 2023

Välkommen att följa med till Valpolicella under 2023. Vi bor på det extraordinärt fina “wine relais” och vinproducerande Tenuta Le Cave högt upp i bergen med fantastisk utsikt över Illasi-dalen. Under resan besöker vi både östra och klassiska delen av Valpolicella. Antalet platser är begränsat till max 24 deltagare.

Som vanligt blir det många producentbesök och massor av viner och årgångar som vi hinner prova under dessa dagar. Många av våra klassiska best-of besök finns med i programmet: Roberto Mazzi, Marion, Roccolo Grassi, Monte Santoccio och lunch med Ernesto Ruffo på restaurangen Tamasotti. Vi kommer även att träffa Soave-producenten Le Battistelle på restaurangen Le Cedrare.

Nytt för 2023 är vinprovning med Brunelli under den första kvällen. Vi är mycket glada att vår goda vän italienexperten Bodil Jacobsson för första gången har möjlighet att vara med på en av våra vinresor för Club Amarone. Bodil kommer att dela med sig av sin djupa kunskap om Italien och Valpolicella under resan. Bodil Jacobsson, boende i Italien sedan 25 år tillbaka, är auktoriserad guide sedan 15 år och har hjälpt oss som guide vid ett flertal vinresor för privata sällskap de senaste åren.

Morgonvandring (frivilligt) har varit mycket populärt sedan vi införde det för några år sedan och vi fortsätter med denna härliga start på dagen.

 

Datum, pris och antal platser

  • Datum: Onsdag 10 – 14 maj
  • Pris 15.750 kr / person (inluderar allt utom flyg)
  • Antal platser: Det finns 24 platser på denna resa. Minsta antal personer är 12.

 

Resans guider

Martina Ciccarello och Bodil Jacobsson*  är guider under hela resan. Fredrik Montelius ansluter på fredagkväll och är med och guidar under lördagen.  
*Bodil Jacobsson, boende i Italien sedan 25 år tillbaka, är auktoriserad guide sedan 15 år.
Bodil har hjälpt Club Amarone / Travel By Wine som guide vid ett flertal vinresor för privata sällskap de senaste åren. Vi är mycket glada att Bodil för första gången har möjlighet att vara med på en av våra vinresor för Club Amarone och dela med sig av sin djupa kunskap om Italien och Valpolicella.

 

Anmälan, betalning, resevillkor och övrig information

Klicka här för anmälan till resa till Valpolicella – maj2023

Resan arrangeras av TravelByWine AB i samarbete med Club Amarone.

Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 3.000 kr per person. Resterande belopp betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Travel By Wine AB).
Enkelrum: kontakta martina@travelbywine.se i detta ärende. Enkelrumstillägg 2.000 kr.

 

Resevillkor: När du bokar en resa med Club Amarone / TravelByWine AB så bekräftar du att du tagit del av resevillkor och att du accepterat dem. http://www.clubamarone.se/vinresor/resevillkor/

Travel By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

 

Bilder från tidigare resor (upplagda på Facebook)

Album 1, album 2, album 3, och album 4.

 

Preliminärt program

Onsdag

Vi hämtar upp resenärer med buss på flygplatser enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till Tenuta Le Cave. Efter incheckning så följer välkomstskål i trädgården följt av välkomstmiddag tillsammans med vinproducenten Alberto Brunelli.

Torsdag

08.45 – 09.20 – morgonvandring på Tenuta Le Caves ägor tillsammans (frivilligt).

 

 


valpolicella-2017

 

09.30 – avfärd till Marion för besök och vinprovning. Buss till restaurangen Tamasotti för lunch och vinprovning tillsammans med producenten Ernesto Ruffo. Efter lunch återvänder vi till Le Cave för ett par timmars egen tid innan vi åker backen ned till Roccolo Grassi. Vi spenderar kvällen hos Marco och Francesca Sartori som driver Roccolo Grassi. Kvällen bjuder på gårdsbesök, vinprovning och middag.

 

 


camilla
Vi besöker restaurangen La Tamasotti för lunch med producenten Ernesto Ruffo.

 

Fredag

09:00 Buss till klassiska Valpolicella och besök hos producenten Monte Santoccio för rundvandring, och vinprovning. Efter Monte Santoccio åker vi vidare till Mazzi för besök, vinprovning och lunch.

 

 


roberto-mazzi
Besök hos Antonio Mazzi

 

 

 


montesantoccio
Monte Santoccio

 

Efter besöket hos Mazzi återvänder vi till Le Cave för egen tid innan det är dags att bege sig till kvällens restaurang Le Cedrare där vi träffar producenten Le Battistelle och provar husets fantastiska vita Soave-viner.

 

 


le cedrare

 

Restaurangen Le Cedrare

Lördag

08:30 – ca 09:15 Morgonvandring (frivilligt). Denna morgon bestiger Le Caves högst belägna vinfält och får en fantastisk utsikt över både Illasi-dalen och alperna.

Klockan 9:30 avfärd till Massimago med tillhörande vinprovning. Klockan 12:30 besöker vi den närliggande restaurangen La Torre där vi träffar Tiziano Accordini.

Vi anländer tillbaka till Le Cave kring 16 då det ges egen tid fram till klockan 19:30 då Grand Finale börjar. Vi intar även kvällens middag på Le Cave.

Söndag

Efter frukost, utcheckning från hotellet och avfärd till flygplatsen.

 

Adress till boende

Tenuta Le Cave
Via Pagnaghe, 5
37039 Tregnago
Verona, Italia
http://www.tenutalecave.com/

För de som anländer med bil, sök efter namnet på TENUTA LE CAVE på Google Maps och INTE efter adressen (Via Pagnaghe 5 Tregnago, Verona).

GPS-koordinaten är: 45.510749, 11.147306

 

Transport från flygplats till boende

Vi hämtar upp resenärer med buss från flygplats enligt rekommenderat flyg. De resenären som väljer andra flyg ansvarar själva för transport till boende.

 

Rekommenderat flyg (uppdaterad 29 januari)

 
Stockholm – Venice
 
10 maj: 11:50 – 16:20 (LH2415+ LH9458)
 
14 maj: 14:40 – 19:15 (OS524 + OS315 operated by Austrian Airlines)
 

Göteborg – Venice

10 maj: 12:00 – 16:20 (LH2429 + LH9458)

14 maj: 14:40 – 19:10 (OS524 + OS325 operated by Austrian Airlines)

Köpenhamn – Venice

10 maj: 12:50 – 16:20 (LH2441+ LH9458)

14 maj: 14:40 – 19:10 (OS524 + OS305 operated by Austrian Airlines)