Claudio Viviani var med “Campo Morar” den första producenten någonsin som lyckats få tre glas (högsta betyg) i Italian Wines för en Valpolicella Superiore. Denna bedrift kom att påverka många producenter i Valpolicella som därefter likt Viviani börjat lägga mer kvalitetsmedvetande bakom sin Valpolicella Superiore. Idag har ytterligare några få producenter fått denna utmärkelse, bland annat Roccolo Grassi och Marion.
Doft:
Det är ett vin som bjuder på elegans och en komplexitet med typiska toner av mörka körsbär och björnbär men här finns även inslag av blåbär, kaffe, choklad.
Smak:
Elegans och en komplexitet. Bra struktur. Lång eftersmak.Mycket bra struktur i 2011an kombinerat med en otroligt fin frukt lovar för ett långt liv i flaskan.
Druvor:
75% Corvina Veronese, 20% Rondinella, och 5% Molinara.
Årgång:
2011
Lagring:
Lagringspotential:
2011 är mycket bra nu under 2015 och kommer att utvecklas positivt till minst 2019. Drick 2015-2019+.
Volym:
750 ml
Alkohol:
14%