Inbjudan! Sicilien-Etna-resa: Vin och äventyr (juni 2020)

Välkommen att följa med till vulkanen Etna på Sicilien för att njuta av högklassiga viner, gastronomi och äventyr. Vi bor mycket bra hos vinproducenten Cavanera som har elva fina rum, pool och gym. Torsdag förmiddag bestiger vi Etna med guide, kvällen spenderas hos producenten Pietradolce för vinprovning och middag. Fredag förmiddag cyklar vi Mountainbike nedför Etna. Det är en 4 timmar lång nedförsresa genom ett fantastiskt landskap. Eftermiddag och kväll besöker vi vinproducenter. Lördagen är helt dedikerad till producentbesök och dagen avslutas med Grand Finale.

Idag hittas det intressantaste vinområdet på Sicilien vid norra Etna där den eleganta druvan nerello mascolese ger sina bästa viner. Det är just här vid Etnas norra sluttningar vi hittar ”ny-upptäckta” gamla vinstockar, ofta planterade 1800-talet före vinlusens härjningar. Dessutom på denna höjd 500 – 1000 meter över havet som vinfälten ligger på har vi naturligt ideala förhållanden med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Detta ger långsam mognad och stor rikedom i vinerna. Idag produceras både röda och vita viner av högsta klass längs Etnas sluttningar.

 

Detaljerad information om resan (reseprogram, anmälan, flyg, bokning, betalningsvillkor, mm): 

https://www.clubamarone.se/sicilen-etna-vin-och-aventyr-i-juni-2020/