Inbjudan! Club Amarone-resa till Champagne i maj 2019

Välkommen att följa med och upptäcka det franska vindistriktet Champagne, strax norr om Paris. Vi bor i den fridfulla lilla lantbyn Ay på Castel Jeanson, 4km från Epernay, med gångavstånd till både vinfält och många producenter. Vi anländer onsdagkväll till Ay då det serveras middag och vi provar Champagne från huset Goutorbe.

Under torsdag besöker och utforskar vi södra Champagne – Cote des Blancs – känt för sina odlingar och viner på druvan Chardonnay. Torsdagkväll besöker vi restaurangen Vendangoir.

 

Under fredag förmiddag besöker vi producenten Alfred Gratien i Epernay. Därefter ges det ett par timmars egen tid i Epernay med möjlighet att promenera längs den kända “Avenue de Champagne” och besöka några av de historiska vinhusen som ligger längs paradgatan. Lunch intages på egen hand.

Under eftermiddagen utforskar vi norra Champagne – Montagne de Reims – känt för sina odlingar och viner på druvan Pinot Noir. Det ges ett par timmars egen tid på hotellet innan vi tar bussen till kvällens restaurang.

Under lördagen förmiddag besöker vi producenten Geoffroy i Ay norra Champagne, innan vi avnjuter lunch på restaurangen “Les Avizes”. Det ges ett frivilligt besök hos producenten vi bor hos under eftermiddagen. Kvällen avslutas med Grand Finale och middag i Ay. Fri morgon under söndagen innan vi tar bussen till flygplatsen kl 10.30.

Detaljerad information om resan (reseprogram, flyg, bokning, mm)
https://www.clubamarone.se/club-amarone-resa-till-champagne-maj-2019/