Brunelli Valpolicella Ripasso “Pa’Riondo” 2012

Efter det rekordstora intresset för Brunellis Amarone “Inferi” lanserar vi nu husets Ripasso. Färgen är intensivt djupt rubinröd. Doften är elegant och bjuder på en bred palett av mörk frukt, svartvinbär, björnbär, och plommon. Pris 200 kr / flaska.

Brunellis viner har uppmärksammats för sin förmåga att smälta samman kraft, elegans och terroir. Brunellis viner har som sig bör noterat stora framgångar. Vintidningen Wine Spectator satte 94 poäng på deras Amarone della Valpolicella 2010. Vid Concours Mondial i Bryssel korades samma vin till världens bästa rödvin. I en tävling anordnad av en annan ledande vintidning, Decanter World Wine Awards, tilldelades Brunellis Amarone silvermedalj. På hemmaplan har firmans viner ett flertal gånger mottagit utmärkelsen Tre Bicchieri av vinguiden Gambero Rosso/Italien Wines liksom den italienska sommelierföreningens diplom 5 Grappoli.


http://www.clubamarone.se/wp-content/uploads/2014/11/brunelli-ripasso-536x210.jpg

Årgång 2011 fick 90 poäng av Parker. I Wine Enthusiast fick Brunellis Ripasso
högsta poäng av de 60 Ripasso som provades. I Lyon International
Wine Competition 2013 vann Pa’Riondo guldmedalj.

Vinfälten som Pa’Riondo skördas ifrån är drygt 35 år gamla och domineras av kalksten. Vinstockarna är uppbundna enligt traditionell Pergola. Efter skörd pressas druvorna och får vila i ståltank innnan de i februari hälls över de pressade Amaroneskalen för en andra jäsning. Därefter mognar vinet under 12 månader i 350-liters ekfat och ytterligare sex månader innan det släpps till försäljning.

Färgen är intensivt djupt rubinröd. Doften är elegant och bjuder på en bred palett av mörk frukt, svartvinbär, björnbär, och plommon. Smaken är i fin harmoni med doften med bra djup, koncentration och komplexitet.

Lagringspotential: Ripasso “Pa’ Riondo” 2012 är bra nu 2014, når sin topp kring 2015. Kan lagras ytterligare två till tre år i vinkällare/vinkyl utan problem.

Servera vid 18 grader.

Druvor: Corvina 65%, Rondinella 25%, Corvinone 10%

Utmärkelser: 90 poäng Robert Parker – Wine Advocate November 2013, Guld medalj i Lyon International Wine Competition 2013

Artikelnr: 78500, pris: 200:- (säljs i lådor om sex flaskor)