Låt oss ordna din Club Amarone-provning

Javisst, inga problem. Ni fixar lokal och glas. Vi fixar resten och kommer till din ort och håller i föreläsning och vinprovning. Henrik Boresäter från Club Amarone är vår första föreläsare som har möjlighet att resa till din ort och ordna Amarone-provning för ditt vinsällskap, företag eller bästa vänner.


http://www.clubamarone.se/wp-content/uploads/2014/11/wine-tasting-big.jpg

Det finns fyra olika provninga att välja mellan. Minsta antal betalande personer är 14 stycken. Priserna är inklusive moms och inkluderar även våra transportkostnader. Alla viner som ingår i provningarna är några av de bästa som produceras i Valpolicella.

1. Amarone introduktions-provning
Introduktion till regionen Valpolicella, dess historia och de olika typer av viner som produceras. Vi provar fem olika viner från den klassiska delen av Valpolicella: en Valpolicella, en Ripasso, två Amarone och en Recioto vilket är en söt variant av Amarone.
Viner: Villa Monteleone Valpolicella ”Santa Lena”, Villa Monteleone Ripasso ”San Vito”, Villa Monteleone Amarone, Viviani Amarone och Villa Monteleones Recioto.
Pris: Person 14-18 betalar 800 kr per person, person 19 och därefter 750 kr per person.

2. Valpolicella terroir-provning
Skillnaderna mellan östra och västra Valpolicella är påtagliga. Dessa områden skiljer sig åt en hel del i fråga om jordmån och mikroklimat, faktorer som påverkar vinernas karaktär. Klimatet i området påverkas starkt av Gardasjön, Italiens till ytan största insjö som ligger precis väster om Valpolicella och som lagrar värme på dagarna och släpper ifrån sig den på nätterna. Dagsmedeltemperaturen på sommaren är därför högre i öster vilket resulterar i mer intensiva och explosiva viner.
Vi provar fyra viner, två från västra klassiska Valpolicella och två från östra Valpolicella.
Viner: Viviani Valpolicella Superiore “Campo Morar”, Roccolo Grassi Valpolicella Superiore, Monte Santoccio Amarone, Marion Amarone
Pris: Person 14-18 betalar 800 kr per person, person 19 och fler 750 kr per person.

3. Amarone-provning 1
Fyra producenter och fyra Amarone med helt olika personligheter. Upptäck bredden i Valpolicella och skillnaderna mellan modern och traditionell Amarone.
Viner: Monte Santoccio Amarone, Villa Monteleone Amarone, Brunelli Amarone “Campo Inferi”, Massimago Amarone
Pris: Person 14-18 betalar 900 kr per person, person 19 och fler 850 kr per person.

4. Amarone-provning 2
Fyra producenter och fyra av Valpolicellas mest kritikerrosade och uppmärksammade Amarone. Detta är vår prestigeprovning där vi provar de stora klassiska Amarone-vinerna som produceras idag.
Viner: Brunelli Amarone “Campo del Titari”, Viviani Amarone “Casa dei Bepi”, Roccolo Grassi Amarone, Begali Amarone “Monte Ca Bianca”
Pris: Person 14-18 betalar 1.000 kr per person, perspon 19 och fler 950 kr per person

Henrik Boresäter – föreläsare och ciceron
Henrik började dofta på vin pga sin far, som undervisat och haft ett stort vin intresse sen 50 år bakåt, redan som 15 åring. Så fort Henrik passerade rätt ålder så började nyfikenheten för vin öka markant och då främst Champagne, Italien och nya världen, där har han sedan blivit kvar. Efter att spenderat otaliga semester veckor i bil och med boende på vingårdar så har kundskapen fördjupats år efter år.

Hjärtat bankar starkast för vinerna från norra Italien och då speciellt regionerna Piemonte och Valpolicella. Henrik är erfaren vinföreläsare och har under flera år varit aktiv som föreläsare. Henrik anpassar provningen efter deltagarna på plats och deras kunskap, och har genomgående en bra förmåga att få deltagarna att förstå och reda ut begreppen på enklaste sätt.

Hör av dig till henrik.boresater@clubamarone.se för att boka din provning eller för frågor. Antalet tillgängliga provningar är begränsat.