Hälsning från Viviani

Tidigare i veckan fick vi en trevlig hälsning från Valpolicella. “July has been a month full of Swedish visitors! 99% of them were members of or talking about Club Amarone; a real success! We are having so many positive reactions and thanks to Club Amarone.”
Best regards, Sandra Viviani

Ja, det är otvivelaktigt så att många svenskar har upptäckt hur härligt det är att spendera tid i Valpolicella. En av våra mest besökta sidor på webben är http://www.clubamarone.se/restips-valpolicella/. Att besöka vingårdar som Vivianis som egentligen inte alls är gjort för att ta emot besök men som alltid välkomnar med hjärta och några av Valpolicellas bästa viner, och att njuta av gastroniskt trolleri á la Ada della Enoteca della Valpolicella. Det gör gott för själen för lång tid.


http://www.clubamarone.se/wp-content/uploads/2014/08/Viviani-winary.jpg
Utsikt från Vivianis vingård. Verona syns vid horisonten.

Viviani – Amarone della Valpolicella 2009
Veckans Amaronetips är Vivianis Amarone della Valpolicella från superåret 2009. I skrivande stund har jag årgång 2006 i glaset, även det en mycket bra årgång. 2006 bjuder på en otroligt spänst och ungdomlighet i sin frukt. Här finns många år kvar av liv i flaskan även om jag tycker den är på sin topp nu. Doften är djup, dov, med en packad och kompakt kärna av körsbär, björnbär, plommon, lite örtiga toner, kakao, och mörk choklad. Smaken förkroppsligar doften perfekt med en mjuk och direkt attack i gommen av ljuvlig mörk frukt.

2009 som är en kanske ännu intressantare årgång är mycket bra nu och kommer att vara fantastisk om 2 år. 2009:an behöver dekanteras 30 minuter för att komma ut som bäst nu. Servera vid 18 grader så att frukten kommer fram så bra som möjligt.

Vivianis Amarone lagras 24 månader på 225 liters barrique ekfat och därefter 12 månader på flaska. Den total produktionen är 15.000 flaskor / år. Druvorna är 70% Corvina Veronese och 30% Rondinella.

Artikelnr: 71015, pris: 502:- (säljs i lådor om 12 flaskor, men går bra att beställa styckvis)