Visa in en webbläsare


Välkommen till Amaroneskolan och till en resa till genom Valpolicella. Amarone-skolan handlar om viner, mat, personligheter, passioner och kärlek. Nedan hittar du länk för att ladda ner den första lektionen. Lektion 2-5 kommer vi att skicka till dig i takt med att de lanseras under december till mars.


Ladda ner Amaroneskolan lektion 1 - Upptäck Valpolicella

http://www.clubamarone.se/wp-content/uploads/2014/11/amaroneskolan_1-2.pdfVarje lektion innehåller en teori-del som kombineras med vinprovning av utvalda viner. I slutet av lektionen finns några roliga och kluriga kunskapsfrågor.I den första lektionen besöker vi den lilla vinproducenten Villa Monteleone och provar husets Valpolicella, ripasso och Amarone. Vinerna är gjorda på samma druvor men med helt olika uttryck och vi kommer att smaka på och förklara orsakerna till de stora skillnaderna.Villa Monteleone drivs av Lucia Raimondi som producerar endast 45.000 flaskor per år. Vingården ligger i klassiska Valpolicella i den lilla byn Gargangago och på gården finns även ett litet Bed-and-breakfast med tre rum.

Förberedelse1. Beställ viner till vinprovningen. Det tar normal 3-5 dagar för systembolaget att få hem vinerna till din butik. Vinerna till den första lektionen kommer från Villa Monteleone. Det finns en speciell Villa Monteleone vinlåda på systembolaget som innehåller de viner som behövs till provningen. Varje låda innehåller en flaska Valpolicella, en Ripasso och en Amarone och kan beställas via artikel nr 473314-09 för 912 kr.


Artikelnr: 473314-09, pris: 912krBeställ på Systembolaget
2. Köp hem parmesanost (det gör inget om den har lagrats 24 eller 30 månader).

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några synpunkter eller frågor - mejla till fredrik@clubamarone.se.Hälsningar från Club Amarone

och Fredrik Montelius

Ps, för att beställa behöver du logga in på Systembolaget. Om du inte har konto så skapar du det enkelt här https://www.systembolaget.se/Konto/Skapa-konto/ och sen kan du logga in direkt & välja vilka viner du vill beställa.