Nytt datum! Coronaanpassad vinprovning med Amaroneproducenten Roccolo Grassi – 20 november

—- Uppdaterad 21 april, 2021 —-

På grund av den rådande situationen med den pågående Covid19-pandemin har vi beslutat att flytta fram Roccolo Grassi-vinprovningen till lördagen den 20 november, samt vi kommer att genomföra en online-provning med Roccolo Grassi den 29 maj.

Alla anmälda till vinprovningen i Stockholm behåller sina plats(er). Vi kontaktar alla anmälda närmsta dagar kring denna förändring. Vi hoppas det finns förutsättningar att genomföra vinprovningen i november. En ny kommunikation kommer från mig under september då vi hoppas kunna bekräfta att det då inte ligger förhinder för genomförandet.

Anmälan till online-provningen sker separat och inbjudan till denna vinprovningen skickas ut via nyhetsbrev.

—- Uppdaterad 25 januari, 2021 —-

På grund av den rådande situationen med den pågående Covid19-pandemin har vi beslutat att flytta fram Roccolo Grassi-vinprovningen till lördagen den 29 maj.

Sedan 14 december råder skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd från folkhälsomyndigheten som bland annat innebär att alla i samhället har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Den 8 januari beslutade riksdagen att anta den tillfälliga pandemilagen. Med stöd av den nya lagen har regeringen idag fattat beslut om en ny förordning – kallad ”begränsningsförordningen” – som innebär att rättsligt bindande regler införs för bland annat privata sammankomster.

Av dessa anledningar kommer vi att flytta fram provningen från mars. Vi har satt ett nytt datum 29 maj då vi hoppas det finns förutsättningar att genomföra vinprovningen. En ny kommunikation kommer från mig under april då vi hoppas kunna bekräfta att det då inte ligger förhinder för genomförandet.

Alla anmälda behåller sina plats(er). Vi kontaktar alla anmälda närmsta dagar kring denna förändring.

—- Uppdaterad 10 november, 2020 —-
Idag kl 13 kommunicerade Folkhälsomyndigheten ut om skärpta allmänna råd i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län:  FHMs kommunikation.

Nya begränsningar med max 8 pers/sällskap på restauranger och man avråder alla privata fester/tillställningar. Detta gäller till 24 nov.

Av denna anledning kommer vi att tvingas ställa in den planerade vinprovningen den 21 november. Vi har satt ett nytt preliminärt datum 20 mars då vi hoppas det finns förutsättningar att genomföra vinprovningen.

Alla anmälda behåller sina plats(er). Vi kontaktar alla anmälda närmsta dagar kring denna förändring.

—- Uppdaterad 12 oktober, 2020 —-

Pga det rådande förbudet att genomföra allmänna sammankomster med mer än 50 deltagare* och för allas säkerhet kommer vi att genomföra ett par förändringar i upplägget kring Roccolo Grassi-vinprovningen den 21 november.

  • Vi delar upp vinprovningen till två olika sittningar under lördagen den 21 november. Sittning ett börjar klockan 13.00 (insläpp från 12:40) och sittning två börjar kl 19.00 (insläpp från 18:45). Respektive provning håller på 2.5 – max 3h.
  • Insläpp: insläpp sker vid entrén till huset. Detta för att undvika trängsel inomhus. Vänligen håll avstånd i kön. Vid ankomst ber vi er gå till era platser i provningslokalen där vi serverar välkomstvinet.
  • Handsprit kommer att finnas i lokalerna.
  • Mingel-momentet innan vinprovningen börjar, ersätts av att vi provar välkomstvinet vid respektive plats i provningslokalen.
  • Bordsplacering. Vi kommer att ha bordsplacering där anmälda grupper om fyra personer eller fler sitter ihop.

Platsfördelning för respektive tid: respektive sittning har 45 platser. Vid behov lottas fördelningen av platser. Vi bekräftar senast 30 september vilken tid du fått plats på.

Om jag känner mig sjuk dagarna kring vinprovningen? Det är jätteviktigt att personer som känner sig sjuka eller uppvisar sjukdomssymptom inte kommer på vinprovningen. Vänligen meddela oss så tidigt som möjligt om du inte har möjlighet att deltaga pga sjukdom eller sjukdomssymptom. Det går bra att meddela oss så sent som samma dag som provningen genomförs. Vi återbetalar anmälningsavgiften till fullo upp till två personer.

Avanmälan: 

  • Avanmälningar som meddelas oss senast 4 oktober återbetalas till fullo.
  • Avanmälan vid sjukdom återbetalas till fullo till den person som är sjuk eller har sjukdomssymptom samt max ytterligare en medanmäld person.

* Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Beslutet fattades av regeringen under fredagen den 27 mars.

—- Uppdaterad 8 april, 2020 —-

Det är fortsatt oroligt och ovisst kring utvecklingen av Corona-virusets utbredning i världen. I fredags, den tredje april, tog UD nytt beslut och förlänger sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder. Avrådan gäller fram till den 15 juni 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras. Källa: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/. Detta innebär bland annat att vi anser det högst olämpligt för Marco Sartori att resa upp till Sverige under maj. Förbudet mot arrangemang för mer än 50 personer i Sverige kvarstår tillsvidare.

Av dessa två anledningar har vi beslutat att flytta fram vinprovningen med Roccolo Grassi, Marco Sartori till lördag 21 november. Vi beklagar verkligen att vi genomför denna ändring men det är med omtanke för allas bästa.

Alla anmälda behåller sina plats(er).

Mejla fredrik@clubamaorne.se senast 15 oktober för avanmälan och ändring så återbetalas anmälningsavgiften.

—-  5 mars —–

Vi har beslutat att flytta fram vinprovningen med Marco Sartori/Roccolo Grassi till lördagen den 16 maj. Detta på grund av dagens Corona-virus-situation i Italien. Marco med familj mår bra och är inte påverkade. Vi beklagar verkligen att vi genomför denna ändring men det är med omtanke för allas bästa.

Vi har skickat mejl till alla anmälda med denna information. Alla anmälda behåller sina plats(er).

Mejla fredrik@clubamaorne.se senast 31 mars för avanmälan och ändring så återbetalas anmälningsavgiften. Vi återbetalar inte anmälningsavgiften för avanmälningar/ändringar efter 31 mars, däremot går det bra att överlåta platserna till annan person.

Fredrik Montelius

Välkommen till en unik vinprovning med Amaroneproducenten Roccolo Grassi i Club Amarone regi i Stockholm. Vi kommer att prova superårgångar av husets viner och dessutom är det världspremiär för ett nytt och för Valpolicella unikt vin som Roccolo Grassi släpper under hösten 2020.

I slutet av provningen bjuds det på en enklare tallrik med kallskuret och ostar. Kvällens presentation hålls av Fredrik Montelius (svenska) tillsammans med ägaren av Roccolo Grassi och tillika vinmakare Marco Sartori (engelska).

Välkomstvin: Soave Superiore “La Broia” 2017 (nr 76252, pris 213 kr)


Kvällens flight:

Soave Superiore “La Broia” 2014
Valpolicella Superiore 2015 (nr 73504, pris 360 kr)
Valpolicella Superiore 2013
“Name to be announced” 2015 – världspremiär
Amarone della Valpolicella 2015  (nr 72172, pris 850 kr)
Amarone della Valpolicella 2009
Recioto della Valpolicella 2015

Datum och tid:
Lördag den 16maj , 2020. Välkomstvin serveras klockan 19.00 – 19.20. Provningen håller på fram till cirka klockan 22.00.

Pris: 950 kr per person.
Address: Adress kommuniceras i anmälningsbekräftelsen

Anmälan: fredrik@clubamarone.se

Välkommen önskar Håkan Bjurström och Fredrik Montelius

hakan_och_fredrik