Ny årgång och flaska – Suavia “Monte Carbonare” 2012

Äntligen har värmen kommit till vårt avlånga land och när termometern visar 28 grader behövs svalka. Vitt från systrarna Suavia, Soaves bästa vita viner. “Monte Carbonare” är husets mest prisbelönta vin. Årgång 2012 kostar 200 kr på systembolaget.


http://www.clubamarone.se/wp-content/uploads/2014/07/suavia-lavoriamo-ispirati.jpg

Suavia – Soave Classico “Monte Carbonare” 2012
Med detta utskick är det premiär för den nya årgången 2012 av “Monte Carbonare” som kommer i ny skepnad med en ny läcker flaskform och ny design på etiketten. Årgång 2012 har precis fått 92 poäng i Wine Enthusiast och detta är ännu en mycket bra årgång. Färgen är vackert halmgul och doften bjuder på förföriska toner av persika, honung, och italiensk citrus. Ett krämigt anslag tillsammans med komplexa citrus- och mineralaromer bildar en fantastisk karaktär för detta vin. Bra balans och lång eftersmak. Servera vid 8 grader.

Årgång 2012 har likt tidigare årgångar lagringspotential på minst fem år men är perfekt att servera denna sommar. Når sin topp runt 2016-2017.

“Intense sensations suggest fragrant yellow flowers, exotic fruit, apple, white peach and melon. The juicy fruit palate is accented with mineral, aromatic herbs and almond alongside crisp acidity. It’s balanced with a lingering finish. Drink now–2017.”– K.O. Wine Enthusiast

“Monte Carbonare” produceras av 100% Garganega. Vinstockarna är 30 – 70 år gamla. Druvorna skördas manuellt och därefter pressas druvorna försiktigt för att sedan jäsas i stålfat vid 14-16 grader C. Efter jäsning följer ytterligare 15 månader vila på stålfaten innan buteljering och sedan tre månader vila på butelj innan vinerna släpps till marknaden.

Artikelnr: 79720, pris: 200:- (säljs i lådor om 6 flaskor, men går bra att beställa styckvis)

Vi har även Suavias “Le Rive” i lager som valdes ut till “Editor´s Pick” i Wine Spectator i våras:
– Soave Classico “Le Rive” 2008, 240:- (92 points)

Vinhuset Suavia ägs och drivs av tre systrar – Meri, Valentina och Alessandra Tessari. Familjen Tessari har bott och verkat i Soave sedan 1800-talet, även om det var först 1982 som systrarnas föräldrar Giovanni och Rosetta bestämde sig att starta sitt eget vinhus. Vingården ligger i byn Fittà några kilometer norr om Soave, där systrarna idag producerar flera omskrivna och belönade viner – däribland Monte Carbonare. Totalt produceras 100.000 flaskor på deras 12 hektar i klassiska delen av Soave – Valpolicellas granndistrikt i öster.

Uppdatering om Massimago Amarone 2010. Den finns i vårt lager men på grund av att den ingår i standardsortimentet så går alla webbeställningar mot systembolagets centrallager istället för till importören. Centrallagret köper in 12-24 flaskor åt gången så dessa tar slut snabbt och därefter går det inte att beställa förrän centrallagret fått hem fler flaskor vilket tar 3-4 dagar. Det är därför det varit problematiskt att beställa senaste veckan. Vi är i diskussion med systembolaget för att försöka hitta en lösning men tills vidare är mitt bästa tips att klicka på “Bevaka vara” så blir du kontaktat så snart produkten finns i centrallagret och sen beställa så snabbt som möjligt.



No posts found.